Tantra, No sex

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
No-sex.JPG

Tantra No Sex

Dharma-Lotus is een samenwerkingsverband tussen 5 praktijkhouders verdeeld over 7 locaties die allemaal werken vanuit dezelfde Kum-nye filosofie.

"Kom in balans"
"blijf in balans"

Prana is de energie die voor balans en innerlijke rust zorgt op zowel emotioneel, mentaal en fysiek niveau. Als je die balans er is kan je zelf aan je spirituele balans gaan werken middels zelfonderzoek en daarom is bij de Kum-nye Tantra de Prana energie de belangrijkste energie. Niet dat andere energieën slecht zijn, maar inherent zijn het wel energieën die uiteindelijk voor je onbalans zorgen. Andersom gezegd; ervaar je onbalans dan wordt het door een andere energie dan Prana gecreëerd. Hier kan tijdens een sessie naar gekeken worden.

Do's and don'ts

Er circuleren nogal wat lijstjes op internet waar een Tantra massage of Tantra sessie wel of niet aan zou moeten voldoen. Om misverstanden te voorkomen plaatsen we deze disclaimer.

  • onze massages en sessies worden bloot gegeven en ontvangen, het is echter geen erotische massage
  • het hele lichaam wordt gemasseerd
  • een hand kan gelegd worden op een yoni of lingham, er is echter géén (interne) yoni of lingham massage
  • vooraf wordt gevraagd waar we rekening mee moeten houden, dit in verband met de duo-yoga
  • onze massageolie bevat etherische olie (hou rekening met allergie en geef dit vooraf aan)
  • er is géén geslachtsgemeenschap
  • er is géén orale bevrediging
  • we werken niet (bewust) naar een orgasme toe

Tot slot, Tantra is geen wondermiddel. Er is geen healing, geen energetisch orgasme en geen engelengezang. Tantra kan heerlijk ontspannend zijn, Tantra kan zeer inzichtelijk en confronterend zijn en Tantra kan heel veel met je doen. Maar uiteindelijk doe jij het zelf. Dat betekent dat ik geen healer ben, ik genees je niet, ik ben niet je therapeut of zorgverlener. Wat ik doe is proberen jouw lichaam in balans te brengen middels Prana. Door die balans gaat jouw zelfhelende vermogen van jouw lichaam werken en vandaar uit kunnen processen ontstaan. En net zoals in inzichtmeditatie kan jij dan vanuit jouw balans naar die processen kijken.

Heb je verdere vragen of opmerkingen, geef dit dan vooraf even aan. Als je komt voor een massage of sessie bespreken we altijd alles vooraf door.

Bloot

De massages, sessies, cursussen en workshops die wij binnen Dharma-Lotus geven zijn in principe altijd bloot voor de ontvanger en ik als gever. Naast dat het praktisch is, vanwege de olie, eventuele 'sauna en doucheritueel' en de duo-yoga, heeft het nog een duidelijke reden. Kleren draag je ter bescherming. Tantra gaat over openheid. Je kunt niet open zijn naar jezelf als je tegelijk de behoefte voelt je te beschermen. Tantra is letterlijk: "met de billen bloot gaan".

Heb je echt een goede reden waarom je wenst dat jij, of ik, of beiden deels gekleed zijn (en die reden hoef ik niet te weten), dan kan dat natuurlijk altijd. Geef dit dan van te voren aan.

Tantra gaat over Grenzen

Kom je een eerste keer voor een Tantra massage en weet je niet precies wat het inhoud, bekijk dan dit filmpje eens vooraf. Niet ter afschrikking, slechts ter verduidelijking.