Tantra sessie

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit artikel over de tantra sessie lijkt veel op die over de tantra massage. In beide wordt hetzelfde gedaan maar op een andere manier:

  • bij een tantra massage ben jij de ontvanger, je bent passief en ontvangt. Massage is het enige onderdeel.
  • bij een tantra sessie participeer je voor een deel. De onderdelen zijn massage, yoga en meditatie.

In dit artikel krijg je dus uitleg over de tantra sessie.

Tantra sessie

Een tantra-sessie gaat dieper dan een massage. Het is namelijk de samenkomst van de massage, duo yoga én duo meditatie en vormt het één geheel, het verweeft tot een grote Metta-ji. Een sessie wordt zodoende als veel diepgaander ervaren dan een massage. Bij een massage lig je stil, ben je passief en ontvang je. Bij een sessie participeer je, ga je mee in de beweging en in de flow.

Toch is een tantra-sessie voor iedereen geschikt, ook al heb je geen ervaring of kennis of de tantra. Laat je overgeven aan de prana energie-stroming en je zult merken dat het als vanzelf gaat. Natuurlijk blijven wij degene die uiteindelijk jou een sessie geven, en vaak lig of zit je en masseren wij je of doen yoga-houdingen met je. Het is een wisselwerking tussen 2 personen en het is een wisselwerking vanuit jou kant tussen passief en participeren. Er zijn 2 varianten voor de sessie:

tantra-sessie puur ter ontspanning

Bij een tantra sessie ter ontspanning worden de pijnlijke punten en de blokkades ontweken. Het gaat er hier om zo diep en fijn mogelijk in die prana energie-stroming te komen en daar vol van te genieten. Ook de yoga wordt niet extreem opgepakt en de meditatie zal ervoor zorgen dat je nog meer op die prana gaat dwalen. De sessie duurt ongeveer 75 minuten á 90 minuten en zowel voor- als achteraf drinken we een kop thee en bespreken alles een rustig. In totaal zijn we een 2 uur bezig, dit kan natuurlijk altijd uitlopen.

tantra-sessie ter ondersteuning van een proces

Bij een tantra sessie ter ondersteuning van een proces gaan we eerst in een korte intake bekijken welk proces er gaande is en waar we jou bij kunnen ondersteunen. Ieder mens gaat wel eens door een moeilijke periode van onrust en ieder mens zoekt dan naar middelen om dit proces te vergemakkelijken. Tantra vergemakkelijkt je proces en geeft je ook de mogelijkheid om inzicht te krijgen waar de bronnen van je onrust vandaan komen.

In een dergelijke sessie gaan we proberen om, net als bij een tantra-sessie ter ontspanning, prana aan te maken. Prana is de neutrale energie en als er duidelijke blokkades in het lichaam zijn verstoren zij deze neutraliteit en dat is waar te nemen. Middels de massage, yoga en meditatie proberen we tot de kern van deze blokkade te komen en belangrijker, jou te laten ervaren wat deze blokkade is. Wij als tantriki kunnen de blokkade niet weghalen, dat zal jij altijd zelf moeten doen. Echter, het is niet nodig de herkomst van de blokkade te onderzoeken. Vergelijk het met een vieze broek, je hoeft niet de herkomst van elke vlek te kennen om de broek schoon te kunnen maken.

Het opruimen van de blokkades is een puur intuïtief en absoluut geen cognitief proces. Wij geven jou de gelegenheid om je eigen blokkades op te ruimen binnen de sessie of mogelijk daarna. Ik zeg bewust "daarna" omdat de sessie blijft doorwerken ook al zijn we gestopt.

waar kan deze tantra sessie ondersteuning aan bieden

  • traumatische herinneringen
  • verwaarlozing op welk gebied dan ook
  • gedurende langere tijd 'niet jezelf kunnen zijn'
  • problemen van relationele en seksuele aard (zie hiervoor ook: seks coaching)
  • een algemeen gevoel van onrust en onbehagen

Nu lijkt het alsof tantra tegen alles helpt en eigenlijk is dat ook zo. Tantra is echter geen wondermiddel en ook geen alternatieve geneeswijze maar een inzichtelijk proces. Wie ben je werkelijk en hoe komt het dat emoties en gedachten zo'n grote invloed op je hele gestel hebben? Het is niet logisch dat je onderhevig bent hieraan, jij hebt de controle over je emoties, niet andersom. Balans vinden en houden is belangrijk en inzicht krijgen wat jouw bronnen van onbalans zijn is nog belangrijker. Dit bieden we aan bij een tantra-sessie ter ondersteuning van een proces.

Soms is 1 of enkele 'sessies ter ondersteuning van een proces' voldoen, soms neemt het wat meer tijd in beslag. In dat geval bieden we 2 opties aan:

Voorbeeld van een tantra sessie

Waar?

Je kan bij Dharma-Lotus voor een Tantra en/of Sweda massage of sessie terecht bij:

Wij zijn Dharma-Lotus