Tantra sessie

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Categorie indeling
Home
Dharma-Lotus
Kum-nye Tantra bij Ivar in Breda
Tantra sessie
Tantra massage
Tantra duo-yoga
Tantra meditatie
4-handen massage
Tantra experience
Andere massages
Sweda massage
Energetische massage
Info
Prijzen
Boek zelf je sessie
Workshops en cursussen in Breda
Boeddhistische Massage Technieken
Tantra-kring
Tantra thema-dag
Cursussen op Ekãyano
Meerdaagse cursussen op Ekãyano
Aanmelden.png
Dhamma-Lotus
Kum-nye Tantra massage en sessie bij Dharma-Lotus

Verschillen tussen de sessies

De meest voorkomende behandelingen zijn de Kum-nye Tantra massage en de Kum-nye Tantra sessie. Veel specifieker zijn de Kum-nye Duo-yoga en de Kum-nye Meditatie. De verschillen leggen we even op een rijtje.

Thema Tantra massage Tantra sessie Tantra duo-yoga Tantra meditatie
De ontvanger is passief beide actief passief
Voornamelijk ontspannend of ondersteunend ontspannend ondersteunend ondersteunend beide
Intensiviteit (schaal 1-5) 3 4 5 4
Is er Metta-ji (hartcontact gever/ontvanger) nee ja ja ja
Te gebruiken technieken massage massage, duo-yoga, duo-meditatie, spel duo-yoga duo-meditatie
Is het seksueel nee nee nee nee
Advies qua tijdsduur 2 of 3 uur 3 uur 2 uur 2 uur

Kum-nye

De Kum-nye is een stroming binnen het Boeddhisme die geheel los van dogma's en voorop gelegde structuren naar de werkelijkheid probeert te kijken. "Als je de onzin en opsmuk weghaalt, wat hou je dan over?" De Kum-nye kent geen rituelen of inwijdingen en het gaat niet om seksuele energie. Elk systeem functioneert het beste als deze in Balans (=Prana) is, en dat geldt ook voor de mens. Het Boeddhisme streeft naar Balans en de Kum-nye doet dat op een hele nuchtere, down-to-earth, manier.

Pijl.png lees meer over dit onderwerp op: Kum-nye Tantra In dit artikel krijg je dus uitleg over de Kum-nye Tantra sessie.

Kum-nye Tantra sessie

Een Kum-nye Tantra-sessie gaat dieper dan een massage. Het is namelijk de samenkomst van de massage, duo yoga én duo meditatie en vormt het één geheel, het verweeft tot een grote Metta-ji. Een sessie wordt zodoende als veel diepgaander ervaren dan een massage. Bij een massage lig je stil, ben je passief en ontvang je. Bij een sessie participeer je, ga je mee in de beweging en in de flow.

Toch is een Kum-nye Tantra-sessie voor iedereen geschikt, ook al heb je geen ervaring of kennis of de tantra. Laat je overgeven aan de prana energie-stroming en je zult merken dat het als vanzelf gaat. Natuurlijk blijven wij degene die uiteindelijk jou een sessie geven, en vaak lig of zit je en masseren wij je of doen yoga-houdingen met je. Het is een wisselwerking tussen 2 personen en het is een wisselwerking vanuit jou kant tussen passief en participeren. Er zijn 2 varianten voor de sessie:

Kum-nye Tantra-sessie puur ter ontspanning

Bij een Kum-nye Tantra sessie ter ontspanning worden de pijnlijke punten en de blokkades ontweken. Het gaat er hier om zo diep en fijn mogelijk in die prana energie-stroming te komen en daar vol van te genieten. Ook de yoga wordt niet extreem opgepakt en de meditatie zal ervoor zorgen dat je nog meer op die prana gaat dwalen. De sessie duurt ongeveer 75 minuten á 90 minuten en zowel voor- als achteraf drinken we een kop thee en bespreken alles een rustig.

Kum-nye Tantra-sessie ter ondersteuning van een proces

Bij een Kum-nye Tantra sessie ter ondersteuning van een proces gaan we eerst in een korte intake bekijken welk proces er gaande is en waar we jou bij kunnen ondersteunen. Ieder mens gaat wel eens door een moeilijke periode van onrust en ieder mens zoekt dan naar middelen om dit proces te vergemakkelijken. De Kum-nye Tantra vergemakkelijkt je proces en geeft je ook de mogelijkheid om inzicht te krijgen waar de bronnen van je onrust vandaan komen.

In een dergelijke sessie gaan we proberen om, net als bij een Kum-nye Tantra-sessie ter ontspanning, prana aan te maken. Prana is de neutrale energie en als er duidelijke blokkades in het lichaam zijn verstoren zij deze neutraliteit en dat is waar te nemen. Middels de massage, yoga en meditatie proberen we tot de kern van deze blokkade te komen en belangrijker, jou te laten ervaren wat deze blokkade is. Wij als tantriki kunnen de blokkade niet weghalen, dat zal jij altijd zelf moeten doen. Echter, het is niet nodig de herkomst van de blokkade te onderzoeken. Vergelijk het met een vieze broek, je hoeft niet de herkomst van elke vlek te kennen om de broek schoon te kunnen maken.

Het opruimen van de blokkades is een puur intuïtief en absoluut geen cognitief proces. Wij geven jou de gelegenheid om je eigen blokkades op te ruimen binnen de sessie of mogelijk daarna. Ik zeg bewust "daarna" omdat de sessie blijft doorwerken ook al zijn we gestopt.

Waar kan deze Kum-nye Tantra sessie ondersteuning aan bieden

  • traumatische herinneringen
  • verwaarlozing op welk gebied dan ook
  • gedurende langere tijd 'niet jezelf kunnen zijn'
  • problemen van relationele en seksuele aard (zie hiervoor ook: seks coaching)
  • een algemeen gevoel van onrust en onbehagen
  • contact, overgave, verbinding, Metta-ji

Nu lijkt het alsof de Kum-nye Tantra tegen alles helpt en eigenlijk is dat ook zo. De Kum-nye Tantra is echter geen wondermiddel en ook geen alternatieve geneeswijze maar een inzichtelijk proces. Wie ben je werkelijk en hoe komt het dat emoties en gedachten zo'n grote invloed op je hele gestel hebben? Het is niet logisch dat je onderhevig bent hieraan, jij hebt de controle over je emoties, niet andersom. Balans vinden en houden is belangrijk en inzicht krijgen wat jouw bronnen van onbalans zijn is nog belangrijker. Dit bieden we aan bij een Kum-nye Tantra-sessie ter ondersteuning van een proces.

Hoe verloopt een Kum-nye tantra sessie

Vooraf drinken we op ons gemak een kop thee en is er gelegenheid om alles te vragen. Soms worden hier afspraken gemaakt of we een massage of sessie gaan doen, hoe lang het gaat duren, met of zonder sauna, etc. Vervolgens ga je naar de meditatie-ruimte waar een grote mat ligt waarop de sessie wordt gegeven, de kaarsen zijn reeds aan, er is een aangename temperatuur en er is muziek. Hier kan jij je uitkleden, en op de mat gaan liggen (massage) of zitten (sessie). Ikzelf laat je even wennen aan de ruimte voor ikzelf binnenkom.

Tijdens de massage of sessie zijn we in principe beide bloot, maar als je wenst mag je altijd een broekje aanhouden. Bloot betekent niet "erotisch of seksueel", dat zijn de massages en sessies nooit. Voor zowel de massage als bijvoorbeeld de yoga is het praktisch dat we bloot zijn. Dat we bloot zijn wilt echter niet zeggen dat er een erotische sessie gaat plaatsvinden, dat is zeer zeker niet zo.

Tijdens de massage of sessie wordt bij jou prana aangemaakt waardoor je steeds verder in een veld van rust, kalmte en gelijkmoedigheid terecht komt. Tussen ons ontstaat ook Metta-ji; de samenkomst van vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid. Die combinatie; prana en metta-ji, maken dit tot de Kum-nye Tantra.