Energetische massage

Categorie indeling
Home
Dharma-Lotus
Kum-nye Tantra bij Ivar in Breda
Tantra sessie
Tantra massage
Tantra duo-yoga
Tantra meditatie
4-handen massage
Tantra experience
Andere massages
Sweda massage
Energetische massage
Info
Prijzen
Boek zelf je sessie
Workshops en cursussen in Breda
Boeddhistische Massage Technieken
Tantra-kring
Tantra thema-dag
Cursussen op Ekãyano
Meerdaagse cursussen op Ekãyano
Aanmelden.png
Dhamma-Lotus
Kum-nye Tantra massage en sessie bij Dharma-Lotus

Waarom een energetische behandeling?

Een energetische behandeling is erop gericht de balans in de energiehuishouding van het lichaam terug te krijgen. Naast dat energie vrij stroomt door het lichaam is er ook energie dat door de energiebanen en Chakra's stroomt. Kruispunten van energie noemen Marmapunten en bij stress worden deze kruispunten knooppunten.

Stress kennen we op verschillende niveau's; zo kan zowel het fysieke- emotionele en mentale lichaam in stress verkeren en elke stress is een ophoping van energie. Deze ophopingen herkennen we vaak als hoofdpijn, peristaltische darm, oedeem-vorming of ADHD. vaak herkennen we de energie ophoping niet, terwijl hij er wel is. We hebben vage klachten maar relateren dat niet aan een onbalans van de energiehuishouding.

De andere kant van stress is futloosheid wat een gebrek van energie is. Dat je s'middags al doodop bent, nergens zin in het en niet vooruit te branden bent.

Wat is een energetische behandeling?

Reiki en Chios zijn technieken waarbij je de energie in het lichaam leert voelen zodanig dat je er mee kunt werken. Middels handposities, trillen, pulseren en drukmassage op de Meridianen, Sen-lijnen en Marmapunten kan ik proberen ophopingen van energie op de knooppunten weg te halen zodat de energie weer vrij kan stromen.

De massage is op een mat. Je mag het bovenlichaam ontbloten of met kleren aan liggen, dat zal voor de behandeling niet veel uitmaken.

Geen healing

Een energetische behandeling is erop gericht de balans in de energiehuishouding van het lichaam terug te krijgen. Het is echter geen alternatieve geneeswijze en voor bepaalde klachten moet je gewoon naar een huisarts of specialist. Ik ben geen dokter, healer, psycholoog of alternatief genezer en kan je ook niet beter maken. Ik kan wel kijken naar je energiehuishouding, proberen knelpunten weg te krijgen en je tips geven over voeding, beweging en mindfulness.