Laser techniek

Uit dharma-lotus.nl
Versie door Admin (overleg | bijdragen) op 19 nov 2022 om 17:13
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Categorie indeling
Home
Reiki
Reiki technieken
Reiki-Treatment.jpg

Reiki technieken

Byogen Chiryo
Byosen reikan ho
Gassho meiso
Genetsu Ho
Hanshin Chiryo
Kenyoku
Ketseuki kokan
Laser techniek
ontgiften
Reiji Ho
Reiki bij ziekte
Reiki in een groep
Tafelbehandeling
Te technieken
Uitbalanceren Chakra's
Usui’s Kristal genezingsmethode
Zelfbehandeling
Reiki-2.svg

Bij Reiki II leren we het symbool Cho-Ku-Reï. Met dit symbool geven we een bekrachtiging af en sluiten we andere symbolen die we tekenen. Cho-Ku-Reï van buiten naar binnen is ook heel goed te sturen omdat je uitkomt op één punt. De energie wordt geconcentreerd op één punt en daardoor lijkt het alsof de energie ook sterker is en gebundeld wordt.

Lasertechniek

Dit bundelen van de energie is erg handig als je langdurig een bepaalde plek wilt behandelen of als je een deel van het lichaam wilt scannen. Maar dan is er een andere techniek die hier beter van dienst is, namelijk de scan-, of laserstraal techniek.

Het doel van de Laserstraal techniek is het overbrengen van energie in een geconcentreerde vorm, als een smalle lichtbundel van een zaklantaarn, of een laser straal, het concentreren van energie op een zeer klein oppervlak. Het maakt het mogelijk om met grotere nauwkeurigheid een klein gebied te behandelen of een bepaald acupunctuur punt, een meridiaan of een Chakra bijvoorbeeld en het versnelt het stromen van Reiki.

De techniek

Plaats de toppen van al je vingers van je dominante hand bijeen alsof je een trechter maakt met de punt naar het lichaam. Leg je niet dominante hand net onder, naast of boven de plaats die je behandeld met je dominante hand. Met deze niet dominante hand kan je ook energie afstromen tijdens de behandeling als dat nodig is. Tevens kan je met deze hand aanvoelen of de energie stroomt waar jij in eerste instantie wou dat hij naar toe zou stromen. Het is hierbij belangrijk dat je goed intuïtief Reiki kunt geven zoals geleerd wordt bij Reiji Ho en Byosen reikan ho.

Je zult zien dat, kort nadat je vingers de boven beschreven stand hebben ingenomen, je de palm van je dominante hand zult voelen tintelen. Het lijkt alsof de stand van de vingers de Reiki stroom helpt versnellen; sommige mensen kunnen de energie uit de drie vingertoppen zien komen. Gebruik deze techniek voor de behandeling van kleine gebieden. Tijdens het geven van Reiki met deze Lasertechniek kun je symbolen gebruiken.

Je visualiseert dan dat het symbool groot boven de dominante hand zweeft en gecentreerd in de samengevouwen hand zakt en zodoende ook in kracht toeneemt. Onthoud dat je altijd Cho-Ku-Reï (van buiten naar binnen) gebruikt ter afsluiting van een reeks symbolen.

Punt van aandacht

Degene die je behandeld kan een hele duidelijke gewaarwording krijgen tijdens deze behandelingstechniek. Weet dan ook wanneer je deze behandeling toepast, en vooral, weet wanneer je hem niet moet toepassen. Als een lichaamsdeel veel negatieve energie bevat (stress, gezwel, ontsteking, heftige kramp, migraine) dan heeft het weinig zin om er nog meer energie erbij te doen, ook al is dit positieve energie. Eerst moet de negatieve energie eruit eer er positieve in kan. Plaats hiervoor eerst tijdens een gewone behandelpositie Cho-Ku-Reï (van binnen naar buiten), Sei-He-Ki (zuiverend) en afsluitend Cho-Ku-Reï van buiten naar binnen. De Motor-Zanon heeft hetzelfde effect. Pas als de cliënt aangeeft dat de druk beduidend minder wordt kan je de Laser-techniek toepassen.

Reiki boeken

Dit artikel kan je in uitgebreidere vorm terugvinden in ons Reiki I en II e-boek. Een 255 pagina's tellend lesboek met alle technieken, geschiedenis en praktische toepassingen voor 10,=.