Pokhara

Uit dharma-lotus.nl
Versie door Admin (overleg | bijdragen) op 19 nov 2022 om 05:53 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{In de Voetsporen v/d Boeddha header}} thumb|left|500px|Pokhara, Nepal {{In de voetsporen v/d Boeddha}} '''Pokhara''' ligt 200 km ten westen van Kathmandu aan de voet van het grootste bergmassief ter wereld: de Annapurna. Een bergketen met meerdere pieken boven de 8.000 meter. Aan de voorzijde van de stad ligt het grote Phewa meer en rachts de heuvel met de peace-pagode erop. Pokhara is onze vakantie na een lange en intense reis....')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pokhara, Nepal
Categorie indeling
Home
Pelgrimage
In de Voetsporen v/d Boeddha
vlag Sri-Lanka
In de Voetsporen v/d Boeddha
Algemene informatie
Info per plaats
Varanasi
Sarnath
Bodh-gaya
Rajgir
* Gierenpiek
* Nalanada
Kushinagar
Lumbini
* Kapilavastu
Pokhara
Kathmandu
Aanmelden.png
Earth clip art.svg
Categorie reizen
Home
Reizen
Boeddha-2.jpg
Sub categorieën Reizen
In de Voetsporen v/d Boeddha
Boeddhisme in Sri-Lanka
Retraites op Ekãyano
Aanmelden.png
Dhamma wiel

Pokhara ligt 200 km ten westen van Kathmandu aan de voet van het grootste bergmassief ter wereld: de Annapurna. Een bergketen met meerdere pieken boven de 8.000 meter. Aan de voorzijde van de stad ligt het grote Phewa meer en rachts de heuvel met de peace-pagode erop. Pokhara is onze vakantie na een lange en intense reis.


Bergen

De plaats is het begin- en eindpunt voor een trekking in het Annapurna gebied. Het is door de vele hotels, restaurants en de prachtige omgeving een uitstekende plaats om op krachten te komen voor of na een avontuur in de bergen. Vanuit Pokhara heb je bij helder weer een schitterend uitzicht op de pieken van het hele Annapurna massief. De meest opvallende is de Machhapuchhre (fishtale). Machhapuchhre is het Nepalese woord voor vissenstaart, iets dat de berg te danken heeft aan zijn dubbele piek, die inderdaad iets weg heeft van de staart van een vis. Er zijn meerdere uitkijkpunten op de berg die te bereiken zijn met taxi of via geweldig mooie wandelroutes.

Phewameer

In dit meer ligt een eilandje met een tempel van de godin Varahi. Je kunt het bereiken met een roeibootje die je op verschillende plekken kunt huren. In het meer mag gezwommen worden. Het koninklijk paleis van Pokhara, de winterresidentie van de koning,

Tibetaanse vluchtelingen kampen

Pokhara heeft ook drie Tibetaanse vluchtelingenkampen die je kunt bezoeken. Dat dit vaak gedaan wordt, kun je aflezen aan de vele souvenirstalletjes in de kampen.

Devi's fall

Devi's Falls ligt op een mooie wandeling langs het meer en de rivier afstand en is een ondergrondse waterval. De waterval is vernoemd naar Devi, een Zwitserse vrouw, die door de waterval is meegesleurd en daarbij omgekomen is. De waterval is overigens geen echt indrukwekkend natuurfenomeen. Tegenover de waterval ligt in de Gupteswor grot, een heilige plaats voor Hindu's.

Peace pagode

De world Peace pagode staat bovenop een heuvel met wederom een prachtig uitzicht op Pokhara en de hele omgeving. De wandeling is goed te doen en boven aangekomen kan je goed eten, schrijven en luieren. Het is overigens niet de eerste keer dat we een Peace Pagode tegenkomen deze reis, het zal nummer 4 worden.

Ons verblijf

Zoals gezegd is Pokhara onze vakantie na een intense reis. Ik laat de groep hier lekker vrij, maar biedt nog steeds elke dag een programma aan wat voornamelijk bestaat uit wandeltochten. We verblijven 5 dagen in een goed hotel nabij het meer.

Foto's van Pokhara