Reiji Ho

Uit dharma-lotus.nl
Versie door Admin (overleg | bijdragen) op 19 nov 2022 om 05:11 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Reiki-technieken}} De drie peilers van Reiki zijn door Mikao Usui ontwikkelde oefeningen die ervoor moeten zorgen dat we op een intuïtieve manier met Reiki omgaan. De drie peilers worden doorgaans tijdens de Reiki II cursus geleerd, en vormen tezamen met de 5 leefregels de basis van het Reiki beoefenen en beleven. Reiki is niet een aangeleerd patroon van handposities. Reiki is het doorgeven van universele energie. Door op je intuïtie t...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Categorie indeling
Home
Reiki
Reiki technieken
Reiki-Treatment.jpg

Reiki technieken

Byogen Chiryo
Byosen reikan ho
Gassho meiso
Genetsu Ho
Hanshin Chiryo
Kenyoku
Ketseuki kokan
Laser techniek
ontgiften
Reiji Ho
Reiki bij ziekte
Reiki in een groep
Tafelbehandeling
Te technieken
Uitbalanceren Chakra's
Usui’s Kristal genezingsmethode
Zelfbehandeling
Reiki-2.svg

De drie peilers van Reiki zijn door Mikao Usui ontwikkelde oefeningen die ervoor moeten zorgen dat we op een intuïtieve manier met Reiki omgaan. De drie peilers worden doorgaans tijdens de Reiki II cursus geleerd, en vormen tezamen met de 5 leefregels de basis van het Reiki beoefenen en beleven.

Reiki is niet een aangeleerd patroon van handposities. Reiki is het doorgeven van universele energie. Door op je intuïtie te vertrouwen geef je Reiki waar het nodig is. Als je je afstemt op je intuïtie zul je na verloop van tijd verschil in energie voelen. Dit is waarneembaar bij de Chakra's, in de aura, bij bepaalde spiergroepen of de organen. Door daar op af te stemmen werk je op je gevoel, en zo behoor je (volgens ons) Reiki te geven.

De drie peilers bestaan uit:

Reiji Ho

Reiji Betekent "Teken van de geest" of "Teken van de Reiki kracht".

Bij Reiki I leren we de handposities, te beginnen bij het hoofd, de nek, romp, armen en benen en vervolgens van onder naar boven bij het achterlichaam. Het is goed deze handposities te leren en te kennen. Op het moment dat je een techniek of theorie kent kan je het loslaten. Dan is het tijd om op een intuïtieve manier ermee om te gaan. Bij Reiji-Ho laten we het vaste stramien van de handposities los en gaan we puur intuïtief Reiki geven. Je bent en blijft een open kanaal waardoor de Universele energie stroomt. Deze energie stroomt naar die plekken waar het nodig is. Jij moet nu die energie gaan aanvoelen en meeliften op die energie. Daarom moet je je open stellen, op intuïtie de energie doorgeven.

De techniek

  1. degene die je gaat behandelen ligt op een behandeltafel of op een matje of zit op een stoel.
  2. ga nu niet achter het hoofd staan, maar naast het lichaam.
  3. ga gemakkelijk staan en vouw je handen in Gassho (plat tegen elkaar) voor je Hart-chakra.
  4. stem je af op de universele energie en wacht tot je de energie voelt stromen.
  5. maak contact met de persoon voor je.
  6. open je handpalmen nu richting de persoon en stel je voor dat je het lichaam omvat met energie.
  7. leg nu je handen op het lichaamsdeel dat opvalt.
  8. na enige minuten zul je ook weten wat de volgende positie zal zijn, enzovoort.

Puntje 7 en 8 vragen om extra uitleg.

Als je je handen gericht hebt op het gehele lichaam van de persoon die voor je ligt kan het zijn dat een bepaald lichaamsdeel direct opvalt. Dit kan je zien, voelen of gewoon weten. Als je je handen langzaam naar het lichaam beweegt kan je ook geleidt worden. Dit alles doe je puur en alleen op je intuïtie. Krijg je helemaal geen enkel lichaamsdeel binnen als zijnde opvallend, begin dan bij haar Kruin-chakra en wacht daar af tot je een inbeelding krijgt. Krijg je nog niets binnen, maak dan de behandeling af volgens de standaard handposities.

Valkuilen (waarom zo werken ?)

Als we iemand gaan behandelen dan hebben we altijd eerst een gesprek met diegene. Stel nu dat Anne verteld last te hebben van haar onderrug. Dan zou je rationeel gezien bij de behandeling veel aandacht besteden aan haar onderrug, terwijl als je op intuïtie Reiki zou geven veel aandacht zou besteden aan haar Keel-chakra. Dit lijkt tegenstrijdig namelijk, wat heeft haar onderrug nu met haar Keel-chakra te maken. Dit is een standaardfout die we snel maken. Ons ratio belet ons tot de ware toedracht te komen.

Het is algemeen bekend dat een mens de symptomen zeer goed kan aangeven maar niet de oorzaken. Als je puur op intuïtie en met Reiji-Ho Reiki zou geven zou je dus uitkomen bij haar Keel-chakra. Tevens zou je opmerken dat haar schouders redelijk vast zitten. In het nagesprek kan je dit aankaarten en vragen of ze last heeft zichzelf te uiten (Keel-chakra).

Nu je de vinger op de pijnlijke plek hebt gelegd kan iemand wél de oorzaken inzien. Ze zal vertellen dat ze moeite heeft zich te uiten, aangezien ze dat nooit geleerd heeft. Ze komt uit traditioneel gezin waarin de vader de mening van het gezin heeft, en waarin de kinderen aangeleerd krijgen deze mening ook te dragen. Anne heeft nooit geleerd haar eigen mening te geven. Dit resulteert in een verkrampte KeelChakra. de uitingen zijn dat ze keel- en stem klachten heeft en dat haar schouderspieren vaak verkrampen. door deze verkramping trekken de schouders wat samen en zal de bovenrug inzakken waardoor er een overbelasting ontstaat in de onderrug.

Reiki boeken

Dit artikel kan je in uitgebreidere vorm terugvinden in ons Reiki I en II e-boek. Een 255 pagina's tellend lesboek met alle technieken, geschiedenis en praktische toepassingen voor 10,=.