Swedana Oosterhout

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kum-nye Tantra massage en sessie bij Monique in Oosterhout
Categorie indeling
Home
Dharma-Lotus
Sessies bij monique in Oosterhout
Tantra sessie
Tantra massage
Tantra duo-yoga
Tantra meditatie
4-handen massage
Tantra experience
* Prijzen
* Boek zelf je sessie
Coaching
Walk and talk
Swedana
Intimiteitscoaching
Cursussen op Ekãyano
Meerdaagse cursussen op Ekãyano
Aanmelden.png
Dhamma-Lotus

Coaching

Het coachen en begeleiden van individuen en koppels kan heel goed vanuit de Boeddhistische zienswijze. Niet het verhaal staat centraal maar het proces achter het verhaal. Leer dat proces te herkennen en je gaat inzien dat elk verhaal op elkaar lijkt. Zodra je dat inziet is het loslaten begonnen.

De meeste problemen en blokkades die de mens ervaart spelen zich af op emotioneel niveau. Zoals je een mentaal probleem niet emotioneel kunt oplossen zo kan je ook geen emotioneel probleem mentaal oplossen. Praten en praten over blokkades heeft dan ook nauwelijks zin. Het probleem moet daar aangepakt worden waar het zich afspeelt en de 'wet van oorzaak en gevolg' is hierin een belangrijke. Een terugkerende hoofdpijn kan veroorzaakt worden door stress welke op zijn beurt wordt veroorzaakt door te grote prestatiesdrang welk op zijn beurt veroorzaakt wordt door een in de jeugd ontstaan minderwaardigheidsgevoel. De persoon heeft dus fysieke klachten (de terugkerende hoofdpijn), een emotionele blokkade (stress) en een conditionering (ik moet mijzelf bewijzen) die dit alles veroorzaakt.

Vlekje

Als je een vlek op je broek hebt is het zinloos dit vlekje te analyseren of de herkomst te herleiden. Zolang je het vlekje blijft analyseren bestaat deze nog steeds. Zo is dat ook met blokkades in de mens. Verleden en toekomst zitten in het nú geborgen en het is het nú dat bepalend is.

We gaan bij de swedana niet uitgebreid spitten in het verleden. We gaan geen oude trauma's opgraven en we gaan geen pijnlijke situaties herbeleven. Daar ligt niet de kern van het probleem.

Hoe ga je een blokkade níet te lijf

  • Een vervelende of pijnlijke situatie is geweest, die kan je niet veranderen. Probeer de situatie niet te vergeten, praat jezelf geen Alzheimer aan want dit biedt je geen oplossing.
  • Vergeven is niet hetzelfde als loslaten. Je kan een situatie heel goed achter je laten en er geen last meer van hebben zonder 'Vergeten en Vergeven'.
  • Ga niet de situatie herbeleven, 1 keer was meer dan genoeg.
  • Ga geen oorzaak-en-gevolg zoeken of verbanden leggen.
  • Ga niet rationeel je emoties oplossen.
  • Ga er niet over praten-praten-praten.

Hoe dan wel?

Een blokkade is deels emotioneel en deels conditioneel en daar moet je ook de oplossing vinden. We gaan dus niet praten maar voelen. In de Tantra wordt gewerkt met thema's die jouw blokkade weerspiegelen zoals vertrouwen, overgave, controledrang, verlatingsangst of een negatief zelfbeeld. Door dit thema in de sessie te laten ontstaan kan je zien hoe jouw lichaam erop reageert, wetende dat het thema kunstmatig is. Samen met mij kijk je naar je blokkade, ervaar je het en neemt andere beslissingen. Je overziet en aanschouwt keer op keer en we kunnen terugkeren naar de Prana wanneer we willen.

Huiswerk

Tussen de sessies krijg je huiswerk mee, dit kan bestaan uit:

  • yoga oefeningen die ik je leer
  • meditatie of mindfull oefeningen
  • voedingtips
  • observatie oefeningen