Tafelbehandeling

Uit dharma-lotus.nl
Versie door Admin (overleg | bijdragen) op 19 nov 2022 om 04:13 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Reiki-technieken}} Bij Reiki I leer je hoe je jezelf kan behandelen. De handposities veranderen nog wel eens een keer per Master en per Reikiboek. Maak je hier alsjeblieft geen zorgen om. Reiki stroomt echt wel en wees niet bang of je je handen wel helemaal goed legt of als je een keer de volgorde veranderd. Waarschijnlijk gaat die volgorde vanzelf veranderen. Je merkt dat je handen hun eigen posities gaan innemen. Soms meer geconcentreerd op de Chakra's...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Categorie indeling
Home
Reiki
Reiki technieken
Reiki-Treatment.jpg

Reiki technieken

Byogen Chiryo
Byosen reikan ho
Gassho meiso
Genetsu Ho
Hanshin Chiryo
Kenyoku
Ketseuki kokan
Laser techniek
ontgiften
Reiji Ho
Reiki bij ziekte
Reiki in een groep
Tafelbehandeling
Te technieken
Uitbalanceren Chakra's
Usui’s Kristal genezingsmethode
Zelfbehandeling
Reiki-2.svg

Bij Reiki I leer je hoe je jezelf kan behandelen. De handposities veranderen nog wel eens een keer per Master en per Reikiboek. Maak je hier alsjeblieft geen zorgen om. Reiki stroomt echt wel en wees niet bang of je je handen wel helemaal goed legt of als je een keer de volgorde veranderd. Waarschijnlijk gaat die volgorde vanzelf veranderen. Je merkt dat je handen hun eigen posities gaan innemen. Soms meer geconcentreerd op de Chakra's dan weer op de organen, gewrichten, meridianen of het auragebied. De handposities die je geleerd hebt zijn dan ook niets anders dan een (belangrijke) leidraad. Een leidraad om te zorgen dat je het gehele lichaam Reiki geeft. Ga ook niet elke positie 4 minuten vasthouden omdat je dat geleerd hebt.

Voel

Volg je intuïtie en je gevoel en soms resulteert dat in een positie van 6 minuten, soms in 30 seconden. De hieronder weergegeven posities geeft een gehele zelfbehandeling weer. Als je een ander behandeld zorg er dan voor dat je handen schoon zijn, schoon ruiken en warm zijn. Leg eerst contact met die persoon. Dat kan door je handen op haar schouders te leggen of een korte meditatie te houden.

Voor je de eerste handpositie aanneemt veeg je eerst jezelf en dan de persoon af. Doe dit met de Kenyoku. Begin aan de voorzijde.

De handposities

 1. De eerste positie is eigenlijk nog geen handpositie, maar neem je aan om contact te maken met de persoon die je behandeld. Houdt deze positie net zolang aan totdat je de energie voelt stromen en goed contact hebt gemaakt met de persoon voor je.
 2. Beide handen op of boven het gelaat. Laat de driehoek ogen, neus, mond vrij.
 3. Zijkanten hoofd op de slapen / oren.
 4. Draai het hoofd om zodat het hoofd in jouw handen (kommetje) rust.
 5. Eén hand naar het mastoïd (onderkant scheden tegen de nek) en één hand op derde oog. Hiermee verbindt je de intuïtie (derde-oog chakra) met het gevoelscentrum binnen de hersenen.
 6. Beide handen om de kruin waarbij je de kruin zelf vrijlaat. Hier bevindt zich het ratio van de hersenen. voorkant lichaam: Posities op de romp, voor het Chakra en zijkanten van de Chakra. We plaatsen de handen eerst op het Chakra om dit Chakra te stimuleren. Vervolgens aan de zijkanten van het Chakra om de bijbehorende organen te stimuleren. Zodoende kan je in enkele stappen de hele romp en alle belangrijke plaatsen behandelen.
 7. Keel-Chakra (kin tot bronchiën), beide handen op of net boven dit Chakra.
 8. Keel-Chakra, zijkanten van de nek in de hals.
 9. Hart Chakra (tussen de borsten), beide handen op of boven dit Chakra .
 10. Hart-Chakra, plaats je handen onder de oksels ter hoogte van het Hart Chakra.
 11. Zonnevlecht (een handbreedte boven de navel), beide handen op of boven dit Chakra .
 12. Zonnevlecht, aan de zijkanten van het lichaam onderkant ribbenkast.
 13. Sacraal-Chakra (een handbreedte onder de navel), beide handen op of boven dit Chakra .
 14. Sacraal Chakra, aan de zijkant van het lichaam aan de bovenkant van de heup.
 15. Perineum (tussen poepert en plassert) leg je handen voor het perineum ter hoogte van de knieën.
 16. Perineum, beide handen op je heupen.
 17. Leg je hand in de hand van diegene die je behandeld en laat deze daar als je met de andere hand de hele arm behandeld. leg deze andere hand op diens schouder (gewricht).
 18. Leg vervolgens de hand van de schouder naar de bovenarm (tussen de gewrichten).
 19. Elleboog (gewricht).
 20. Onderarm.
 21. Pols.
 22. En omvat diens hand met jouw beider handen.
 23. Leg je hand op de voetzool van diegene die je behandeld en laat deze daar als je met de andere hand het hele been behandeld. leg deze andere hand op diens heup. (gewricht).
 24. Leg vervolgens je hand van de heup naar het bovenbeen (tussen de gewrichten).
 25. Knie (gewricht).
 26. Onderbeen.
 27. Enkel.
 28. En omvat diens voet met jouw beider handen.
 29. Laat nu de persoon omdraaien. Zelf blijf je aan één kant van het lichaam staan.
 30. Nu kan je de andere arm en been gaan behandelen. Doe dit op precies dezelfde manier.

Intuïtief behandelen

Je bent nu ongeveer 40 minuten bezig geweest met de vaste handposities. Wellicht is je bij één of meerdere posities iets opgemerkt. Voelde het ergens warmer of kouder aan, was er meer tinteling, tocht of prikkeling. Wellicht voelde je pijn onder je handen, emoties of juist blijheid of voelde het gewoon goed. Ga nu terug naar die posities en benader deze plaatsen vanaf de rugzijde gezien zo intuïtief mogelijk. Laat je nu niet leiden door het stappenplan, maar ga met je gevoel mee en leg je handen daar waar het gevoel je handen plaatst.

Doe dit voor de laatste 20 minuten. Ga ook met je handen naar de rug. Hier bevinden ook weer alle Chakra's en erg veel spieren. Je zult hier veel gewaar worden. Probeer ook deze rug zo intuïtief mogelijk te behandelen. Heb je hier moeite mee behandel de rug dan zoals uitgelegd in stappen 7 t/m 16, maar dan in omgekeerde volgorde (eerst 16 en dan naar 7 toewerken).

Als je klaar bent met het behandelen, veeg het lichaam drie keer helemaal af met Kenyoku.