Tantra-kring

Categorie indeling
Home
Dharma-Lotus
Kum-nye Tantra bij Ivar in Breda
Tantra sessie
Tantra massage
Tantra duo-yoga
Tantra meditatie
4-handen massage
Tantra experience
Andere massages
Sweda massage
Energetische massage
Info
Prijzen
Boek zelf je sessie
Workshops en cursussen in Breda
Boeddhistische Massage Technieken
Tantra-kring
Tantra thema-dag
Cursussen op Ekãyano
Meerdaagse cursussen op Ekãyano
Aanmelden.png
Dhamma-Lotus
Kum-nye Tantra massage en sessie bij Dharma-Lotus

Wat is een Tantra-kring?

Een Tantra-kring is géén workshop en géén cursus maar een ervaring waar de Boeddhistische Kum-nye Tantra beleefd wordt in al zijn verscheidenheid. Met zo min mogelijk woorden en een minimale uitleg word jij in de situatie gebracht waarin je alleen hoeft te ervaren wat prana is, te ervaren wat prana met je doet en hoe je hier op kunt mee stromen. Prana is de energie van de balans en zodoende is tantra niets anders dan in balans zijn. Om vanuit deze energie een ander te Masseren, samen yoga te beoefenen, te mediteren of een sessie op te bouwen is een prachtige ervaring. Elke handeling die je doet komt voort uit een ultieme balans zonder begeerte, aversie, moeten, drift of emotie. Er is alleen maar balans.

Plaats 4 koppels bij elkaar, ieder koppel op een eigen mat en iedereen is bloot. We gaan onszelf ook echt bloot geven, dat is de reden waarom we geen kleding aan hebben: geen schaamte, geen camouflage, geen opsmuk, geen mooi-doenerij. Het bloot heeft geen seksuele functie. Vervolgens gaan we ons bloot geven: "Intimiteit zónder seksualiteit". We gaan contact leggen met onszelf. Vanuit dat contact leggen we contact met de ander, en vanuit dat contact leggen we contact met de gehele groep.

Hoe leggen we die contacten?

Niet middels rituelen, mantra's, volgorde's, of dogma's. We gaan elkaar niet vastbinden of versieren en we gaan zeker geen energieën opwekken of bepaalde extases of trance-toestanden creëren Dit alles heeft weinig met Tantra te maken en is eerder camouflage dan jezelf bloot geven.

Maar wat dan wel?

Wat hou je over als je bloot bent, geen kleding, sieraden of make-up, geen woorden en geen technieken of rituelen. Wat hou je dan over? De Tantra-kring komt vanuit de boeddhistische Kum-nye Tantra. Hierin draait alles om balans/innerlijke vrede/gelijkmoedigheid. Dat hou je over als je alles overboord gooit en dat gaan we proberen te ervaren.

Is een Tantra-kring dan niet saai?

Ja, super saai. Als je jezelf wilt tonen, als je een piek-dal-vallei-huppellepup orgasme wilt ervaren. Als je wilt vastbinden, yoni-linghammen, of de Shiva of de godin in jezelf wilt ontmoeten, dan is een Tantra-kring super saai. In alle andere gevallen is het een heerlijk om eens de rust in jezelf en de rust in een contact te ervaren zonder gedachtes, zonder emoties en zonder schaamte. Alleen maar rust en balans. En dat is ook saai. Héérlijk saai

Een Tantra-kring is een prachtige introductie voor mensen die nog nooit iets gedaan hebben met Tantra. Tegelijk is het een voor ervarene heerlijk om geheel ongedwongen te kunnen spelen met Prana. Een Tantra-kring is geen cursus of workshop, maar een geleide reis door meditatie, oefeningen, spel, duo-yoga en duo-meditatie. Ervaar wat Prana met jou-jullie en de hele groep doet.

Voor wie is een Tantra-kring?

Iedereen kan deelnemen aan een Tantra-kring. Leeftijd, ervaring en voorkennis is onbelangrijk. Wel proberen we een gelijk aantal te krijgen qua man/vrouw verhouding. Je mag je individueel opgeven, maar het handigste is als je een (gelegenheids)partner meebrengt. De Kum-nye Tantra gaat helemaal om prana en de balans en rust die deze prana veroorzaakt. De Kum-nye Tantra gaat niet om de seksuele energie en seksuele handelingen. Als je dat begrijpt ben je van harte welkom.

Dag indeling

Tijden Gaan we doen...
09:15 - 09:30 Binnenkomst
09:30 - 09:45 Korte uitleg over de kring
09:45 - 12:30 Deel 1 van de kring
12:30 - 13:30 Pauze en Lunch
13:30 - 15:30 Deel 2 van de kring
15:30 - 16:00 Afsluiting

Gegevens