Tantra-kring

Uit dharma-lotus.nl
Versie door Admin (overleg | bijdragen) op 3 jan 2023 om 06:41
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kum-nye Tantra massage en sessie bij Dharma-Lotus
Categorie indeling
Home
Dharma-Lotus
Kum-nye Tantra bij Ivar in Breda
Tantra sessie
Tantra massage
Tantra duo-yoga
Tantra meditatie
4-handen massage
Tantra experience
Andere massages
Sweda massage
Energetische massage
Info
Prijzen
Boek zelf je sessie
Workshops en cursussen in Breda
Boeddhistische Massage Technieken
Tantra-kring
Tantra thema-dag
Cursussen op Ekãyano
Meerdaagse cursussen op Ekãyano
Aanmelden.png
Dhamma-Lotus

Wat is een Kum-nye tantra-kring?

beter gevraagd, wat is het niet? Het is géén cursus en géén workshop. het is een geleide reis door datgene de Kum-nye Tantra op de mat aan te bieden heeft.

Plaats 4 koppels bij elkaar, ieder koppel op een eigen mat en iedereen is bloot. We gaan onszelf ook echt bloot geven, dat is de reden waarom we geen kleding aan hebben: geen schaamte, geen camouflage, geen opsmuk, geen mooi-doenerij. Het bloot heeft geen seksuele functie. Vervolgens gaan we ons bloot geven: "Intimiteit zónder seksualiteit". We gaan contact leggen met onszelf. Vanuit dat contact leggen we contact met de ander, en vanuit dat contact leggen we contact met de gehele groep.

Hoe leggen we die contacten?

Niet middels rituelen, mantra's, volgorde's, of dogma's. We gaan elkaar niet vastbinden of versieren en we gaan zeker geen energieën opwekken of bepaalde extases of trance-toestanden creëren Dit alles heeft weinig met Tantra te maken en is eerder camouflage dan jezelf bloot geven.

Maar wat dan wel?

Wat hou je over als je bloot bent, geen kleding, sieraden of make-up, geen woorden en geen technieken of rituelen. Wat hou je dan over? De Tantra-kring komt vanuit de boeddhistische Kum-nye Tantra. Hierin draait alles om balans/innerlijke vrede/gelijkmoedigheid. Dat hou je over als je alles overboord gooit en dat gaan we proberen te ervaren.

Is een Tantra-kring dan niet saai?

Ja, super saai. Als je jezelf wilt tonen, als je een piek-dal-vallei-huppellepup orgasme wilt ervaren. Als je wilt vastbinden, yoni-linghammen, of de Shiva of de godin in jezelf wilt ontmoeten, dan is een Tantra-kring super saai. In alle andere gevallen is het een heerlijk om eens de rust in jezelf en de rust in een contact te ervaren zonder gedachtes, zonder emoties en zonder schaamte. Alleen maar rust en balans. En dat is ook saai. Héérlijk saai

Een Tantra-kring is een prachtige introductie voor mensen die nog nooit iets gedaan hebben met Tantra. Tegelijk is het een voor ervarene heerlijk om geheel ongedwongen te kunnen spelen met Prana. Een Tantra-kring is geen cursus of workshop, maar een geleide reis door meditatie, oefeningen, spel, duo-yoga en duo-meditatie. Ervaar wat Prana met jou-jullie en de hele groep doet.

Voor wie is een Tantra-kring?

Iedereen kan deelnemen aan een Tantra-kring. Leeftijd, ervaring en voorkennis is onbelangrijk. Wel proberen we een gelijk aantal te krijgen qua man/vrouw verhouding. Je mag je individueel opgeven, maar het handigste is als je een (gelegenheids)partner meebrengt. De Kum-nye Tantra gaat helemaal om prana en de balans en rust die deze prana veroorzaakt. De Kum-nye Tantra gaat niet om de seksuele energie en seksuele handelingen. Als je dat begrijpt ben je van harte welkom.

Wat gebeurt er tijdens een Tantra-kring, wat kan ik verwachten?

In het eerste half uurtje komen de mensen binnen, is het even socialiseren en daarna gaan we naar de meditatieruimte. We starten altijd met een meditatie om tot rust te komen, daarna gaan we de prana opbouwen middels yoga en massage. De tantriki legt heel kort uit (of laat zien) wat we gaan doen en daarna gaat iedereen aan de slag. Je hebt binnen de kaders vrijheid om de oefening op je eigen manier te beleven. Weet je het even niet meer dan kan je altijd weer even naar de tantriki kijken wat die doet ter inspiratie, maar uiteindelijk gaat het om jouw beleving van de Prana.

Ik heb geen enkele ervaring, kan ik dan meedoen?

Ja dat kan. De oefeningen zijn eenvoudig en daarbinnen is het puur jouw beleving. Geen probleem dus.

Met hoeveel mensen is de kring en in welke verhouding?

Tijdens een Tantra-kring zijn er 6 of 8 mensen aanwezig in gelijke aantallen qua sexe. De aanmelding is dus altijd zo dat we gelijke koppels hebben.

Ik heb geen partner, kan ik dan meedoen?

Als man alleen wordt het een lastig verhaal omdat veel meer single mannen dan single vrouwen zich aanmelden. Als single vrouw kan je je gerust aanmelden want dan is er altijd ruimte. Het fijnst is het natuurlijk als stellen zich aanmelden.

Ik wil me opgeven als single, maar wil niet tegenover een viespeuk komen te zitten?

Natuurlijk 'screanen' wij de mensen met andere intenties eruit. Maar iedereen met een juiste intentie mag meedoen, ongeacht leeftijd of wat dan ook. Als single weet je inderdaad niet tegenover wie je terecht komt en dat is dan ook het mooie van de tantra; het gaat niet om de buitenkant, prana zit van binnen.

als ik met mijn partner kom, moet ik dan ook met anderen oefenen?

Na de meditatie kiest de vrouw haar partner voor die avond. Dan kan dus je eigen partner zijn maar ook iemand anders, dat is helemaal aan jou. Als een stel bij elkaar wilt blijven is dat altijd prima.

Ik wil samen met mijn partner komen maar willen alleen met elkaar werken, kan dat?

Dat kan ja. Maar vermeld dit even van tevoren zodat wij er rekening mee kunnen houden. verder is het geen probleem.

Ik ben niet de jongste meer, kan ik dan wel meedoen?

Nogmaals, bij de tantra werken we met de prana en de vorm van een persoon is heel onbelangrijk. Als je een verzorgd iemand bent met de juiste intenties dan ben je van harte welkom, ongeacht leeftijd of wat dan ook.

Mag ik ook mijn onderbroekje aanhouden?

De tantra is altijd bloot. Als we kleding aanhouden accentueren we verschil en creëren we schaamte. Daar moet je dus echt voorbij kunnen stappen alvorens met de tantra te willen gaan beginnen.

Hoe seksueel is een Tantra-kring?

Niet. Tantra is geen kama-sutra of een "spirituele seksbeleving". Tantra is ervaren en genieten van prana, niet van seksuele energie.

Tantra is spelen (voorbeeld filmpje)

Bestand:Tantra-kring.webp

Dag indeling

Tijden Gaan we doen...
09:15 - 09:30 Binnenkomst
09:30 - 09:45 Korte uitleg over de kring
09:45 - 12:30 Deel 1 van de kring
12:30 - 13:30 Pauze en Lunch
13:30 - 15:30 Deel 2 van de kring
15:30 - 16:00 Afsluiting

Gegevens