Tantra duo-yoga Oosterhout

Kum-nye Tantra massage en sessie bij Monique in Oosterhout
Categorie indeling
Home
Dharma-Lotus
Sessies bij monique in Oosterhout
Tantra sessie
Tantra massage
Tantra duo-yoga
Tantra meditatie
4-handen massage
Tantra experience
* Prijzen
* Boek zelf je sessie
Coaching
Walk and talk
Swedana
Intimiteitscoaching
Cursussen op Ekãyano
Meerdaagse cursussen op Ekãyano
Aanmelden.png
Dhamma-Lotus

Verschillen tussen de sessies

De meest voorkomende behandelingen zijn de Kum-nye Tantra massage en de Kum-nye Tantra sessie. Veel specifieker zijn de Kum-nye Duo-yoga en de Kum-nye Meditatie. De verschillen leggen we even op een rijtje.

Thema Tantra massage Tantra sessie Tantra duo-yoga Tantra meditatie
De ontvanger is passief beide actief passief
Voornamelijk ontspannend of ondersteunend ontspannend ondersteunend ondersteunend beide
Intensiviteit (schaal 1-5) 3 4 5 4
Is er Metta-ji (hartcontact gever/ontvanger) nee ja ja ja
Te gebruiken technieken massage massage, duo-yoga, duo-meditatie, spel duo-yoga duo-meditatie
Is het seksueel nee nee nee nee
Advies qua tijdsduur 2 of 3 uur 3 uur 2 uur 2 uur

Kum-nye

De Kum-nye is een stroming binnen het Boeddhisme die geheel los van dogma's en voorop gelegde structuren naar de werkelijkheid probeert te kijken. "Als je de onzin en opsmuk weghaalt, wat hou je dan over?" De Kum-nye kent geen rituelen of inwijdingen en het gaat niet om seksuele energie. Elk systeem functioneert het beste als deze in Balans (=Prana) is, en dat geldt ook voor de mens. Het Boeddhisme streeft naar Balans en de Kum-nye doet dat op een hele nuchtere, down-to-earth, manier.

  lees meer over dit onderwerp op: Kum-nye Tantra

De Kum-nye yoga is doorgaans een onderdeel binnen de kum-nye tantra sessie maar kan ook centraal komen te staan in een sessie. De sessie zal naast de Duo-yoga ook zeker onderdelen van massage en meditatie bevatten en deze kunnen ook geïntegreerd worden tijdens een Duo-yoga houding.

De voordelen van de Duo-yoga

  • ik zet je in verschillende posities en daardoor komen we veel verder en dieper dan als je de yoga zelfstandig doet
  • je kunt een houding veel langer vasthouden
  • tijdens een yoga houding kan er gemasseerd worden
  • yoga en meditatie kunnen samengevoegd worden
  • er ontstaat een zeer krachtige Metta-ji

Tijdens de Duo-yoga beweegt de één de ander, maar gaat ook mee in die beweging.

Kum-nye Tantra Duo-yoga

Een Kum-nye Tantra Duo-yoga sessie gaat veel dieper dan een massage en misschien ook wel van een kum nye tantra sessie. Voor de Duo-yoga is er een grote metta-ji nodig om geheel samen te kunnen vloeien in de verschillende bewegingen. Thema's als overgave, loslaten, verbinding, samenzijn en aanvoelen komen zodoende vanzelf aan bod. Er zal zeker ook gemasseerd worden en er komen rustmomenten in voor, maar allemaal ter ondersteuning van de Duo-yoga. Het is een samenvloeien van de gever en de ontvanger, het verweeft tot 1 grote Metta-ji, tot 1 grote flow.

Je hoeft voor een Duo-yoga sessie niet super-lenig te zijn of ervaring te hebben in de yoga. Als je maar overeind kunt zitten gedurende langere tijd.

kum-nye Duo-yoga puur ter ontspanning

Bij een Kum-nye Tantra Duo-yoga ter ontspanning worden de pijnlijke punten en de blokkades ontweken. Het gaat er hier om zo diep en fijn mogelijk in die prana energie-stroming te komen en daar vol van te genieten. Ook de yoga wordt niet extreem opgepakt en de rustmomenten zal ervoor zorgen dat je nog meer op die prana gaat dwalen. De sessie duurt ongeveer 75 minuten á 90 minuten en zowel voor- als achteraf drinken we een kop thee en bespreken alles een rustig. In totaal zijn we een 2 uur bezig, dit kan natuurlijk altijd uitlopen.

Kum-nye Duo-yoga ter ondersteuning van een proces

Bij een Kum-nye Tantra Duo-yoga ter ondersteuning van een proces gaan we eerst in een korte intake bekijken welk proces er gaande is en waar we jou bij kunnen ondersteunen. Ieder mens gaat wel eens door een moeilijke periode van onrust en ieder mens zoekt dan naar middelen om dit proces te vergemakkelijken. De Kum-nye Tantra vergemakkelijkt je proces en geeft je ook de mogelijkheid om inzicht te krijgen waar de bronnen van je onrust vandaan komen.

In een dergelijke sessie gaan we proberen middels de Duo-yoga om prana aan te maken. Prana is de neutrale energie en als er duidelijke blokkades in het lichaam zijn verstoren zij deze neutraliteit en dat is waar te nemen. Middels beweging proberen we tot de kern van deze blokkade te komen en belangrijker, jou te laten ervaren wat deze blokkade is. Wij als tantriki kunnen de blokkade niet weghalen, dat zal jij altijd zelf moeten doen. Echter, het is niet nodig de herkomst van de blokkade te onderzoeken. Vergelijk het met een vieze broek, je hoeft niet de herkomst van elke vlek te kennen om de broek schoon te kunnen maken.

Het opruimen van de blokkades is een puur intuïtief en absoluut geen cognitief proces. Wij geven jou de gelegenheid om je eigen blokkades op te ruimen binnen de sessie of mogelijk daarna. Ik zeg bewust "daarna" omdat de sessie blijft doorwerken ook al zijn we gestopt.

Hoe verloopt een Duo-yoga sessie

Vooraf drinken we op ons gemak een kop thee en is er gelegenheid om alles te vragen. Ik vraag je naar je mogelijkheden, fysieke beperkingen en waar ik rekening mee moet houden, etc. Vervolgens ga je naar de meditatie-ruimte waar een grote mat ligt waarop de Duo-yoga wordt gegeven, de kaarsen zijn reeds aan, er is een aangename temperatuur en er is muziek. Hier kan jij je uitkleden, en op de mat gaan zitten. Ikzelf laat je even wennen aan de ruimte voor ikzelf binnenkom.

Tijdens de Duo-yoga zijn we in principe beide bloot, maar als je wenst mag je altijd een broekje aanhouden. Bloot betekent niet "erotisch of seksueel", dat is het nooit.

Voorbeeld van een tantra Duo yoga

Lees meer...

  lees meer over dit onderwerp op: Duo yoga