Volle blaas massage

Uit dharma-lotus.nl
Versie door Admin (overleg | bijdragen) op 18 nov 2022 om 08:55 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{massagetechnieken}} De '''volle blaasmassage''' komt oorspronkelijk uit het Taoïsme en is ingebed in de Chinese geneeswijze . Vandaar uit is het in Tibet terecht gekomen en heeft het aldaar een eigen dynamiek gekregen. zijn eigen uit een Chinese geneeswijze welk 'de gouden fontein' wordt genoemd. De blaas staat fysiek en energetisch onder controle van het sacraal chakra welke water als element heeft. Tevens is het sacraal chakra de geboorteplaats van...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Categorie indeling
Home
Massage
Massagetechnieken
Theosophia Practica - Gichtel.jpg

Massagetechnieken

21 Han posities
Bo technieken
Thaise vrouwen zit
Trillen, pulseren en wiegen
Tsji'n
Tsjie
Vedische massage
Volle blaas massage
XYTI
Zetten
Oil drop.svg

De volle blaasmassage komt oorspronkelijk uit het Taoïsme en is ingebed in de Chinese geneeswijze . Vandaar uit is het in Tibet terecht gekomen en heeft het aldaar een eigen dynamiek gekregen. zijn eigen uit een Chinese geneeswijze welk 'de gouden fontein' wordt genoemd. De blaas staat fysiek en energetisch onder controle van het sacraal chakra welke water als element heeft. Tevens is het sacraal chakra de geboorteplaats van de emoties. Water en emoties zijn dus zeer sterk met elkaar verweven en de volle blaas massage speelt hier op in. Het ophouden van de blaas is synoniem voor het ophouden van de emoties en binnen de Tantra sessie deel van de massage kunnen we hier iets mee. De volle blaasmassage bestaat uit 4 onderdelen:

Masseren van de blaas-meridiaan en galblaas-meridiaan

Masseer deze op de rug. Dit gedeelte is tijdens een sessie reeds meerdere malen gedaan tijdens het opzetten van de prana op de rug.

Van de nieren naar de blaas masseren over de urineleiders

De nieren liggen aan de rugzijde ter hoogte van de onderkant van de ellebogen. Zit tussen de benen van de klant als deze op de rug ligt. Door de persoon op je bovenbenen te laten rusten kun je gemakkelijk vanaf de nieren naar de blaas masseren. Plaats je handen op de nieren op de rugzijde, masseer naar de buik toe net onder de zwevende ribben langs en kom bij de buikzijde bij de blaas uit. Herhaal dit meerdere keren.

Aan de voorzijde masseer je de gehele buikholte

Masseer onder het zwaardvormig aanhangsel waar de maag zit in een rechte lijn naar de blaas toe. Masseer vanuit hetzelfde punt met de klok mee over de dikke darm de gehele buikholte rond. Strijk langs de zwevende rib, de flanken, langs/onder het bekken – schaambeen – bekken terug naar het zwaardvormig aanhangsel. In tegenovergestelde richting zou je de darminhoud van de dikke darm terugvoeren naar de dunne darm, daarom masseren we altijd (!) met de klok mee.

De Yoni massage

Voor de Tantra (helemaal in een praktijk) stop de volle blaasmassage hier. De 4e stap is energetisch werken en heeft een seksueel karakter. Het is prima om deze 4e stap ook zo te zien en te beoefenen, maar de achterliggende gedachte is niet seksueel. Ongeveer 80% van de vrouwen hebben een G-spot , welke gelegen is in de schede bij het schaambeen. De G-spot voelt als een ribbelig stukje, + 5 centimeter groot en diep gelegen in de schede, aan de kant van de buik. Het is prostaatweefsel welke, indien gestimuleerd, een signaal afgeeft aan de para-urethrale klieren , gelegen rond de uitgang van de urineblaas. Deze zullen vollopen met vaginaal vocht wat een mogelijke penetratie dient te vergemakkelijken. Door de G-spot uitvoerig te stimuleren kan er een extensieve hoeveelheid vaginaal vocht vrijkomen waardoor de klieren het vocht uitspuiten en de vrouw een orgastisch gevoel ervaart. Het vocht uit deze para-urethrale klieren komt deels uit de blaas en deels uit de baarmoeder en ook deze kunnen, indirect, gemasseerd worden.

Door de G-spot te masseren/stimuleren lopen dus de para-urethrale klieren vol met vocht. Dit kan de vrouw het gevoel geven alsof ze moet urineren waardoor de gaat ‘ophouden’. Dat hier schaamte achter zit mag duidelijk zijn, maar wat als er al een diep gevoel van schaamte, als blokkade, huist. Dan zal het ‘ophouden’ alleen maar erger worden en een sterke uitwerking hebben op het lichaam. Middels de 4e fase van de volle blaasmassage leert een vrouw het verschil kennen in fysieke gesteldheid en gevoel tussen “de blaas en het urineren” en “de G-spot en de para-urethrale klieren”.