Wanneer geen Reiki

Uit dharma-lotus.nl
Versie door Admin (overleg | bijdragen) op 20 nov 2022 om 13:05
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Categorie indeling
Home
Reiki
Reiki symbol1.jpg
Sub categorieën Reiki
Behandelindex van hayashi
Celestijnse belofte
Chios
Reiki initiaties
Reiki symbolen
Reiki technieken
Reiki yoga
Overige artikelen op Reiki
De 3 graden bij reiki
De 5 leefregels van Reiki
De mythes van reiki
Hatsu-Reï-Ho
Interview met Hiroshi Doi
Interview met Mikao Usui
Mikao Usui
Opereren van de Aura
Reiki
Reiki en kinderen
Teate
Wanneer geen Reiki
Zelfbehandeling
Zuiveringperiode
Reiki cursussen
Reiki I cursus
Reiki II cursus
Reiki I en II cursus
Reiki III opleiding
Reiki symbol1.jpg

Op veel websites en boeken wordt voorgesteld dat Reiki een intelligente energie is en dat er daardoor geen gevaren kleven bij Reiki. Ook wordt vaak geschreven dat er gidsen of engelen zijn die het gehele proces begeleiden en aansturen. Dit is echter wel een hele simplistische benadering. Energie heeft geen intelligentie. Universele Energie is niet intelligent. Je kan de Universele energie het beste vergelijken met water. Water stroomt en de stroming kan je sturen en begeleiden. Vaak stroomt water zoals jij het wilt of wordt het vanzelf begrenst door dijen en vaargeulen maar je mag daar niet blind op vertrouwen. Er zijn dus enkele gevaren bij Reiki:

Mogelijke gevolgen na een initiatie

Bij Reiki kennen we drie verschillende initiaties (Reiki I is gericht op het fysieke lichaam, Reiki II is gericht op het emotionele lichaam en Reiki III is gericht op het spirituele lichaam) die ook drie verschillende zuiveringen kent. Voornamelijk de zuivering van het emotionele lichaam kan zeer heftig zijn en lang duren. Emotionele blokkades kunnen geopend worden met alle gevolgen die dit heeft. Een cursist, maar zeker ook zijn partner en verdere omgeving moet dit goed beseffen.

Mogelijke gevolgen bij de afstandsbehandeling

De afstandsbehandeling wordt geleerd bij Reiki II. Je gaat hier Reiki sturen over afstand (naar iemand die dus ergens anders is) of over tijd (naar jezelf in het verleden of in de toekomst). Het sturen van Reiki kan wel eens heftiger aankomen bij iemand dan tijdens een tafelbehandeling. En zelfs een tafelbehandeling kan heel heftig zijn. Mensen kunnen duizelig worden, licht in het hoofd, even weg zijn, gaan trillen of anderszins. Daarom is het altijd belangrijk dat je niet ongevraagd Reiki stuurt aan iemand. Stel dat diegene op dat moment met 120 km per uur over de snelweg raast, stel dat iemand net op dat moment met een pincet iets uit iemands oog haalt, stel dat iemand een presentatie houdt voor een volle zaal met mensen en ontvangt van iemand Reiki zonder dit te weten. Als diegene dan heftige verschijnselen krijgt is dit zeer gevaarlijk. Daarnaast weet diegene niet wat er gebeurt en wordt angstig omdat hij opeens rare dingen ervaart. Altijd van tevoren toestemming vragen dus !

Behandelen van zwangere vrouwen

Over het algemeen genomen kan je gerust een zwangere vrouw behandelen, inclusief symbolen en Reikitechnieken. Pas als bekend is dat een vrouw complicaties heeft of als er een kans bestaat op spontane abortus is er reden tot waakzaamheid. Er is een gulden regel: Reiki kiest altijd voor het lichaam. Op het moment dat het kind aanleiding geeft tot ziekte van de vrouw (zwangerschapvergiftiging) kan Reiki kiezen voor de vrouw (simpel uitgelegd) en het kind juist gaan afstoten om het lichaam gezond te krijgen.

Ga dan niet met symbolen of Reikitechnieken werken op de buik. behandel bij dergelijke klachten vooral de voeten en de benen en zonodig alleen de onderrug zonder symbolen. behandelen van reuma/ontstekingen

Als iemand last heeft van ontstekingen in gewrichten, spieren of pezen is voorzichtigheid geboden. Vaak krijgen deze mensen het advies mee niet naar de sauna te gaan en zich niet te laten masseren. Hierdoor kan de ontsteking zich namelijk verspreiden. Bij Reiki, helemaal als hier de fysieke massagetechnieken bij worden toegepast speelt dit gevaar. Belangrijk is te weten of het een open of gesloten ontsteking is. Een gesloten ontsteking kan zich niet verspreiden, een open ontsteking juist wel. Krijgt degene een reguliere behandeling zoals antibiotica of andere medicijnen ?

Wil je diegene Reiki geven, masseer en pulseer (trillen) zo weinig mogelijk. Geef bij twijfel alleen Reiki in de 2e of 3e auralaag. Pas bij open ontstekingen in ieder geval niet de bloedzuiveringstechnieken toe. Helemaal veilig is het behandelen daar waar de ontsteking zich niet bevindt.

Behandelen van botbreuken

Reiki heeft een genezende werking en die werking kan zeer snel intreden. Als iemand een botbreuk heeft, laat dit dan eerst zetten voordat je de plek gaat behandelen met Reiki. De botaangroei en kalkafzetting gaat heel snel onder invloed van Reiki en dit verhindert een juiste zetting van het bot. behandelen van shock

Als iemand door een ongeval of wat voor reden dan ook in Shock verkeert kan je beter niet direct Reiki geven. Een shock is een toestand van het lichaam waarbij degene even niet aanwezig is, zich niet bewust is van het lichaam. Diegene is er letterlijk even niet. Belangrijk is dat diegene dus terug komt en weer controle en contact krijgt met zijn lichaam. Diegene moet dus aarden. Reiki is Universele energie en kan juist bijdragen aan het niet aarden. Zorg eerst dat diegene terug is door de voeten en onderbenen te masseren en tegen degene te praten. Pas als iemand terug is, begin dan Reiki te geven aan de Zonnevlecht en vandaar uit naar de benen.

Behandelen van diepe snijwonden

Er is een bekend verhaal van een houthakker die zijn duim in een zaagmachine eraf sneed en binnen het uur in het ziekenhuis was. Als die tijd had hij z'n stompje Reiki gegeven met als gevolg dat dit stompje al huidcellen had laten afsterven (korstvorming) waardoor de duim er niet meer aangezet kon worden.

Als een snijwond mogelijk vervuild is geraakt, resten glas of anderszins in de wond zitten of als delen weer aangenaaid moeten worden, geef dan geen Reiki. behandelen van infarcten

Zowel bij een hartinfarct als een herseninfarct is het onverstandig Reiki te gaan geven. Daar waar de infarct heeft plaatsgevonden is zeer gevoelig voor een nieuwe infarct en de impact van de Reiki kan dan al teveel zijn.

Behandelen met symbolen

De Reikisymbolen kunnen een enorme positieve invloed hebben bij het behandelen. Symbolen als Zonar, Motor-Zanon, Sei-He-Ki en Hon-Sha-Ze-Sho-Nen kunnen emotionele en/of karmische deuren openen waarachter blokkades liggen. Dat is ook de reden om niet te gaan strooien met deze symbolen. Gebruik ze met zorg en niet te vaak binnen één en dezelfde behandeling.

Zit niet op de verkeerde stoel

Weet dat je een reikigever of wellicht een reikileraar bent. Je bent geen dokter of psycholoog.