Chakralaag

Uit dharma-lotus.nl
(Doorverwezen vanaf Aura)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Categorie indeling
Home
Energetisch lichaam
De 7 Chakralagen
The human atmosphere, or, The aura made visible by the aid of chemical screens (1911) (14762852712).jpg
Chkakralagen
Inleiding
Eerste chakralaag
Tweede chakralaag
Derde chakralaag
Vierde chakralaag
Vijfde chakralaag
Zesde chakralaag
Zevende chakralaag
Muladhara.png

Zoals we 7 hoofd chakra’s kennen, zo kennen we ook 7 hoofd aura’s. Een aura is een energetisch veld. De 1e aura is het fysieke lichaam en vandaar uit liggen 6 energetische lagen om ons fysieke lichaam heen. Hoe verder de energetische laag van het fysieke lichaam verwijderd is, hoe diffuser deze auralaag is. Binnen Reiki en Chios werken we om die reden eigenlijk alleen met de 1e, 2e en 3e en in sommige gevallen met de 4e auralaag.

Relatie chakra en aura

De 1e aura is het fysieke lichaam. We gaan er vanuit dat bijna alle ziekten, tekortkomingen en blokkaden (hier verder genoemd als gewaarwordingen) welk zich uiten in het fysieke lichaam zijn bron heeft in het emotionele en/of mentale en/of Karmische lichaam. Zo wordt hoofdpijn (gewaarwording in het fysieke lichaam) vaak veroorzaakt door stress (blokkade in het emotionele lichaam) of door negatievegedachtegangen (blokkade in het mentale lichaam). Nu kan hoofdpijn ook eenerfelijk iets zijn waar hele generaties in je familie last van heeft. Dan noemen we dit een Karmische blokkade. Je moet dit niet fatalistisch zien als zijnde een straf voor verkeerde handelingen in voorgaande levens. Zie het als een uitdaging welk je zelf bent aangegaan toen je vanuit het Bardo (fasen na overlijden en voor geboorte) een nieuwe incarnatie aan het uitzoeken was. We gaan er binnen het Boeddhisme vanuit dat je die keuzemogelijkheid hebt en zo dus de omstandigheden kunt kiezen welk goed passen binnen de levenslessen welk je wilt gaan leren in dit komende leven. Een bepaalde aangeboren aandoening is een dergelijke levensles.

Het fysieke lichaam is dus zeer vaak een klankbord voor blokkades in de andere energetische velden. Alleen kijken en behandelen van dit fysieke lichaam is symptoombestrijding waarbij de bron van de aandoening niet aangeraakt wordt. Deze bron ligt altijd binnen minstens 1 van de hoofd chakra’s. De aura verteld ons hoe die blokkade daar is ontstaan en hoe de persoon er vervolgens mee omgaat.

Auralagen

De chakra’s en aura’s zijn sterk met elkaar verbonden. De vaste verbindingen tussen een chakra en een auralaag worden chakralagen genoemd. Deze hebben allemaal hun eigen karakter en kunnen we ook gaan voelen als we onze handen plaatsen in een bepaalde auralaag. De auralagen hebben ook een natuurlijke afstand tot het fysieke lichaam, maar deze zijn niet vast. De afstanden onderin gegeven zijn zo als het lichaam in balans is. Is er een blokkade in het fysieke lichaam, dan zal de 1e auralaag op de bewuste plaats opschuiven. Is er een blokkade in het emotionele lichaam, dan zal de 2e auralaag op de bewuste plaats opschuiven. Belangrijk is dus om zowel de 1e, 2e en 3e auralaag te behandelen om zo de fysieke, emotionele, mentaal en spiritueel/Karmische blokkades te lokaliseren.

1e auralaag

De 1e auralaag is het fysieke lichaam en is verbonden met het 1e chakra; het Perineum. De verbinding tussen het Perineum en deze 1e auralaag wordt de eerste chakralaag (het fysieke lichaam). De 1e auralaag strekt zich uit tot ongeveer 3 centimeter vanaf het lichaam (in balans). Binnen dit fysieke lichaam worden we ons bewust van de blokkades welk in andere energetische lichamen aanwezig zijn. Bijna elke fysieke gewaarwording heeft een emotionele en/of mentale en/of Karmische oorzaak welk zich huist in 1 van de Hoofd chakra’s. Zodoende hoeven we dus nooit binnen de ledematen te zoeken naar een emotionele en/of mentale en/of Karmische blokkade omdat in de ledematen geen hoofd chakra’s aanwezig zijn. De 1e auralaag voelt extreem leeg aan. Alsof je met je hand in een vacuüm bent waarin niets is.

2e auralaag

De 2e auralaag is het emotionele lichaam en is verbonden met het 2e chakra; Sacraal. De verbinding tussen het Sacraal en de 2e auralaag wordt de2e chakralaag genoemd. De 2e auralaag strekt zich van ongeveer 3 tot ongeveer 20 centimeter van het lichaam (in balans). Aan de 2e auralaag kunnen we de emotionele gesteldheid van de persoon aflezen. Een gezond en in balans verkerend emotioneel lichaam uit zich door open te staan naar anderen en naar de eigen persoon. Je bent dan namelijk in staat de eigen emoties op te merken en te ervaren. Wanneer het lichaam uit balans is, zal de emotie zo sterk zijn dat we slaafs achter de emotie aangaan en ernaar handelen. Na de dood blijft het nog drie dagen om het fysieke lichaam hangen waarna het vervaagt. Vandaar ook de reden dat lichamen in het westen pas na die drie dagen begraven of gecremeerd worden. De 2e auralaag heeft als element water, en zo voelt het ook aan. Als stromende lagen langs de handen.

3e auralaag

De 3e auralaag is het mentale en ook spiritueel-/Karmische lichaam en is verbonden met het 3e chakra; de Zonnevlecht. De verbinding tussen de Zonnevlecht de 3e auralaag wordt de 3e chakralaag genoemd. De 3e auralaag strekt zich van ongeveer 25 tot ongeveer 50 centimeter van het lichaam (in balans). Tussen de 2e en de 3e auralaag zit een overgang van ongeveer 5 centimeter. De derde auralaag is qua thema enigszins anders van opbouw dan het aangekoppelde 3e chakra. Het 3e chakra, Zonnevlecht, staat voor het Egolichaam en de 3e aura voor het mentale, spirituele en karmische lichaam.

Het spirituele lichaam is als het ware een natuurlijke tegenhanger van het Egolichaam. Aan de hand van het Egolichaam kunnen we zodoende in de 3e auralaag observeren. hoe het gesteld is met het spiritueel en karmische lichaam. De 3e auralaag voelt aan als luchtstromen. Het voelt veel losser en oweeër aan als de 2e auralaag.

4e auralaag

De 4e auralaag is het Liefdeslichaam en is verbonden met het 4e chakra; Hart chakra. De verbinding tussen het Hart chakra en deze 4e auralaag wordt de 4e chakralaag genoemd. De 4e auralaag strekt zich van ongeveer 60 tot ongeveer 100 centimeter van het lichaam (in balans). Tussen de 3e en de 4e auralaag zit een overgang van ongeveer 10 centimeter. Het Liefdeslichaam is goed ontwikkeld als we in staat zijn relaties te onderhouden vanuit mededogen. Het is ook het terrein van onze principes, overtuigingen, meningen e.d. Je reinigt dit lichaam door je open te stellen voor nieuwe ideeën en inzichten.Oude denkpatronen en daarbij verwachtingspatronen krijgen zo geen kans meer. De 4e auralaag is doorgaans zeer moeilijk te voelen. Alleen als er en duidelijke blokkade aanwezig is kan de 4e auralaag voelbaar worden. Het aanvoelen is zeer verschillend.

5e auralaag

De 5e auralaag is het creatieve lichaam en is verbonden met het 5e chakra; de Keel chakra. De verbinding tussen de Keel chakra en deze 5e auralaag wordt de 5e chakralaag genoemd. De 5e auralaag strekt zich van ongeveer 110 tot ongeveer 160 centimeter van het lichaam (in balans). Tussen de 2e en de 3e auralaag zit een overgang van ongeveer 10 centimeter. Deze auralaag is niet meer voelbaar.

6e auralaag

De 6e auralaag is het intuïtieve lichaam en is verbonden met het 6e chakra; het 3e-oog chakra. De verbinding tussen het 3e oog en deze 6e auralaag wordt de 6e chakralaag genoemd. De afstand van de 6e aura tot het fysieke lichaam is niet meer te meten en de aura zelf is zéér diffuus.

7e auralaag

De 7e auralaag is het Spiritueel/Karmische lichaam en is verbonden met het 7e chakra; de Kruin. De verbinding tussen de Kruin en deze 7e auralaag wordt de 1e chakralaag genoemd. De afstand van de 7e aura tot het fysieke lichaam is niet meer te meten en de aura zelf is zéér diffuus.

Chakralaag

Een Chakralaag is de verbinding tussen een chakra en een aura. Er zijn 7 chakra's en ook 7 aura's en die zijn 1 op 1 gekoppeld:

Natuurlijke verbinding

De verbindingen die er van nature zijn:

 • de 1e chakralaag is de verbinding tussen het 1e chakra (perineum) en het 1e auraveld (fysieke lichaam)
 • de 2e chakralaag is de verbinding tussen het 2e chakra (sacraal) en het 2e auraveld (emotionele lichaam)
 • de 3e chakralaag is de verbinding tussen het 3e chakra (zonnevlecht) en het 3e auraveld (ego lichaam)
 • de 4e chakralaag is de verbinding tussen het 4e chakra (hart) en het 4e auraveld (vermogen onvoorwaardelijk lief te hebben)
 • de 5e chakralaag is de verbinding tussen het 5e chakra (keel) en het 5e auraveld (communicatief en creatief vermogen)
 • de 6e chakralaag is de verbinding tussen het 6e chakra (intuïtie) en het 6e auraveld (intuïtief en aanvoelend vermogen)
 • de 7e chakralaag is de verbinding tussen het 7e chakra (mentaal) en het 7e auraveld (kennis en wijsheid)

Overigen verbindingen

Naast de natuurlijke verbindingen tussen een chakra en een aura zijn er nog veel meer verbinden; elk chakra is met elke aura verbonden. Dit hoeft absoluut niet verkeert te zijn, maar hier kunnen wel blokkades optreden. De verbindingen zijn:

 • de 6 chakralagen die ontstaan tussen het 1e chakra en het 2e, 3e, 4e, 5e, 6e en 7e auraveld
 • de 6 chakralagen die ontstaan tussen het 2e chakra en het 1e, 3e, 4e, 5e, 6e en 7e auraveld
 • de 6 chakralagen die ontstaan tussen het 3e chakra en het 1e, 2e, 4e, 5e, 6e en 7e auraveld
 • de 6 chakralagen die ontstaan tussen het 4e chakra en het 1e, 2e, 3e, 5e, 6e en 7e auraveld
 • de 6 chakralagen die ontstaan tussen het 5e chakra en het 1e, 2e, 3e ,4e, 6e en 7e auraveld
 • de 6 chakralagen die ontstaan tussen het 6e chakra en het 1e, 2e, 3e, 4e, 5e en 7e auraveld
 • de 6 chakralagen die ontstaan tussen het 7e chakra en het 1e, 2e, 3e, 4e, 5e en 6e auraveld

De achterzijde van het lichaam zegt veel over datgene reeds geweest is, de voorzijde over datgene nog moet gaan komen (en onze houding daarin). De chakralaag achter is dus anders van betekenis en lading dan dezelfde auralaag voor het lichaam.Daarom zijn er 98 auralagen, 7x7x2.

Uitleg op film