Blokkades (Chios)

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Categorie indeling
Home
Reiki
Chios
Chios chakras.JPG

Chios healing

Wat is Chios
Ontvangen van energie
Voelen en zien van de aura
Afstandbehandeling
Aura healing
Behandelen 7e auralaag
Wat zijn blokkades
Chakra’s in onbalans
Opereren van de Aura
Chios cursussen
Chios I cursus
Chios II cursus
Chios I en II cursus
Chios III opleiding
Aanmelden.png
Ajna chakra.svg

Binnen het etherische lichaam kunnen verschillende blokkades of ‘problemen’ zich voordoen zoals.

Geblokkeerde chakra's

De zeven hoofdchakra's liggen op één lijn in de Sushumna nadi welke loopt van de kruinchakra naar ons perineum. De Sushumna nadi loopt dus door alle chakra's. Binnen deze Sushumna nadi stroomt onze eigen levensenergie (Prana/ Chi/ Ki) en ook de Universele energie die je ontvangt bij bijvoorbeeld Chios.

Deze energiestroom loopt dus door de Sushumna nadi en langs alle chakra's als er geen blokkades zijn. Maar soms is een chakra wel geblokkeerd wat resulteert dat de energie niet goed kan doorstromen bij een persoon en hierdoor niet goed in balans komt en dat het emotionele veld gekoppeld aan het betreffende chakra niet tot ontwikkeling kan komen. Kijk hier voor de techniek voor het deblokkeren van de chakra's.

Lekken in de aura

lekken in de aura vinden we voornamelijk plaats in de 2e auralaag (1e auralaag om het fysieke lichaam). Deze auralaag is het emotionele lichaam en bij lekken is er een opening direct naar het fysieke lichaam. De cliënt merkt zelf ook op dat er een lek zit in het emotionele (aura)lichaam doordat er energieverlies optreedt wat kan leiden tot koude gebieden op het fysieke lichaam. Dergelijk lekken in de aura kunnen overal voorkomen maar bevinden zich doorgaans aan de voorkant van het lichaam bij gewrichten zoals knieën, enkels, nek, schouders, en ellebogen. Dit zijn fysiek belangrijke gewrichten waar doorgaans veel gewicht op rust en een sterke functie hebben bij het in stand houden van het fysieke lichaam. Lekken in de aura kunnen veroorzaakt worden door traumatische gebeurtenissen welk het zelfvertrouwen ondermijnen. De spreekwoordelijke 'knikkende knieën' is hier dan ook een uiting van. Het plotseling koud aanvoelen van de hand/onderarm of voet/onderbeen heeft hier ook mee te maken. De warmte van de bovenarm gaat verloren naar het lek in de aura en kan zodoende niet doorstromen naar de onderarm. Als behandelaar van Chios kan je dit lekken op vele verschillende manieren aanvoelen, maar doorgaans als stroming of tocht. Deze stroming voelt onlogisch aan, vaak naar buiten gericht. Soms voel je letterlijk een gat zitten als je de stabiele aura ernaast vergelijkt met het lek. Het kan ook zijn dat het onprettig aanvoelt, of dat jezelf onprettig gaat voelen bij het voelen van een lek. De techniek welk je hier het beste kunt gebruiken is die van het sluiten van gaten en scheuren in de aura.

Scheuren in de aura

Scheuren lijken erg veel op lekken en hebben ook veel gemeen. Ook bij scheuren is er een beschadiging van de auralaag, maar deze beschadiging is veel serieuzer dan een lek en kan ook meerdere auralagen beslaan. Een lek is een kleine lokale opening terwijl een scheur veel groter is tot aan een groot gat aan toe. De opening is nu zo groot dat het energieverlies dat de cliënt lijdt grote schade kan aanrichten op zijn fysieke gestel. Naast het energieverlies is het bij een scheur ook mogelijk dat er energieopname plaats vindt, van buiten naar binnen. De cliënt staat open voor negatieve invloeden van buitenaf. Scheuren in de aura kunnen veroorzaakt worden door stress op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Ze komen voornamelijk voor aan de voorkant van het lichaam ter hoogte van de zonnevlecht, hartchakra en keelchakra en het gezicht.

Als behandelaar van Chios kan je een scheur op vele verschillende manieren aanvoelen, maar doorgaans als een gebied welk zeer onrustig van aard is, helemaal in vergelijking met het gebied ernaast. er is een grote onrustige en onlogische stroming in dit gebied en soms is de scheur bijna letterlijk voelbaar. Het kan ook zijn dat het onprettig aanvoelt, of dat jezelf onprettig gaat voelen bij het voelen van een lek. De techniek welk je hier het beste kunt gebruiken is die van het sluiten van gaten en scheuren in de aura. onzuiverheden in de aura

Dit zijn vaak ophopingen van energie die er niet behoren te zijn op die plaats van de aura. Zodoende belemmeren ze het energetische lichaam en de bijbehorende energiestromen. Bijna altijd betreft het negatieve energie en kan veroorzaakt worden door ophopingen, het niet goed kunnen afvoeren van eigen negatieve energie, resten van blokkades, etc.. Onzuiverheden in de aura bevinden zich doorgaans aan de voorkant van het lichaam ter hoogte van het hoofd, nek, schouders, borst onderbuik en heupen. Binnen de chakra's komen ze voor ter hoogte van sacraal-chakra, hart chakra en kruin chakra. Als behandelaar van Chios kan je een onzuiverheid in de aura vele verschillende manieren aanvoelen maar doorgaans voelt het zwaar, onzuiver en uit balans aan. Als je de aura leert zien zal je veel onzuiverheden zien, ophoping en verkleuringen. Het is raadzaam voor een Chiosbehandelaar om deze onzuiverheden op te ruimen tijdens een behandeling. Vaak gaat dit tezamen met het wegnemen van blokkades in de aura. De techniek welk je hier het beste kunt gebruiken is die van het schoonmaken van de aura.

Uitputting van het energetische veld

Als het energetische veld (chakra's en de aura inclusief alle energiestromingen) uitgeput is geraakt door bijvoorbeeld blokkades, lekken en/of scheuren, dan kan dat leiden tot grote instabiliteit van het lichaam op alle niveaus. Dit verschijnsel kan zich zowel op lokaal niveau plaatsvinden (alleen onderlichaam) maar ook het gehele lichaam betrekken. Uitputting van het energetische veld kan leiden tot ziekten, lokaal of meer algemeen. Dergelijke gebieden voelen ook aan alsof er weinig energie te vinden is, weinig fitaal zijn en uiterst gevoelig. De aura kan heel dun zijn en een chakra voelt slap aan met weinig draaiing. Uitputtingen van het energetische veld zijn zeer goed te behandelen met de techniek voor het opladen van de aura.

Verstoringen en de energiestroom

Deze verstoringen binnen de stromingen van energie vinden voornamelijk plaats in de 1e, 2e en soms ook de 3e auralaag. Meestal vinden deze verstoringen op lokaal niveau plaats en kan leiden tot disharmonie en onbalans. Het gevoel dat een Chios behandelaar kan hebben is alsof de verstoring ogenschijnlijk los staat van een chakra. Het kan een gevoel zijn van onbalans en onrust welk je kan ervaren over het gehele lichaam. Vaak voel je zelf ook een onplezierige gewaarwording en is het niet zozeer visueel te zien. Deze verstoringen van de energiestroom is goed te behandelen met het corrigeren van de energiestroom.