Voelen en zien van de aura

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Categorie indeling
Home
Reiki
Chios
Chios chakras.JPG

Chios healing

Wat is Chios
Ontvangen van energie
Voelen en zien van de aura
Afstandbehandeling
Aura healing
Behandelen 7e auralaag
Wat zijn blokkades
Chakra’s in onbalans
Opereren van de Aura
Chios cursussen
Chios I cursus
Chios II cursus
Chios I en II cursus
Chios III opleiding
Aanmelden.png
Ajna chakra.svg

Als je goed wilt kunnen werken met de technieken van Reiki of Chios, dan is het essentieel dat je je intuïtie kunt afstemmen op de aura van je cliënt. Bij bijna alle technieken werk je met de aura, ga je de aura voelen en ervaren. Het zien van de aura is dan ook een wezenlijk onderdeel van Chios. In eerste instantie lijkt dit erg moeilijk omdat ze het niet gewend zijn. We weten dat we kunnen zien en hebben nog nooit (althans, de meeste mensen) een aura gezien, laat staan energiestromen of blokkades in een aura.

Methode 1 - kijken naar de eigen handen

Ga in een ruimte zitten waar het schemerig is. Zorg dat er geen direct licht op je handen en/of in je ogen schijnt. Zorg ook dat het licht constant is, dus geen knipperend licht of een wapperende vlam. Spreid nu je handen uit, langzaam naar elkaar toe bewegend, de handpalmen naar elkaar toe gericht. Laat de vingertippen van de linker- en rechterhand elkaar zachtjes raken, zo dat de handpalmen elkaar niet raken. Kijk nu door de handen of naar de vingertoppen. Kijk niet heel strak of geconcentreerd, meer wazig, hou je hoofd leeg. Speel nu een beetje met je handen en ook met het vizier, verplaats beide een beetje heen en weer. Op een gegeven moment zal je of bij de palmen van je handen of bij de vingertoppen iets gewaarworden. Verwacht niet gelijk schitterende effecten, kleuren en prachten. In eerste instantie zal het lijken of je handen dampen, als hete drank. Je kan ook een krans om je handen heen zien in grijstinten. De kleur die je ook nog zou kunnen zien is blauw, alsof er energiedraden overschieten in een elektrische lichtbol.

Methode 2 - kijken naar bomen

Het voorjaar is het uitgelezen moment om dit te gaan doen. De hele natuur begint weer krachten te verzamelen om nieuw loof, bloemen, takken en wortels te vormen. De sapstroom in de hout- en zeefvaten zijn enorm en dat is waar te nemen als een enorme energieveld om een boom heen. Ga ook hier naar de boom kijken als er geen direct licht op de boom valt. Kies een oude en grote boom uit, liefst een loofboom. Staar voor een langere tijd wat wazig naar de boom, neem hem helemaal in je op. Ook hier zul je op een gegeven moment een stralingskrans zien.

Oefen hiermee, na verloop van tijd ga je verschillen zien in de aura van je handen of een boom. je kan ook merken dat de aura van de boom op een bepaalde plek indeukt of juist uitpuilt. Als je deze boom na enige weken nog eens gaat bezien zal je merken dat juist op die plek een tak is gestorven of een nieuwe scheut is ontstaan. Als dit goed gaat wordt het tijd om de aura te gaan observeren volgens de Chios technieken. leren zien van verstoringen in de aura

 • spreid je armen voor je uit met de handpalmen naar jezelf gericht, vingers ligt uiteen.
 • kijk naar je handen op een glazige manier, speel wat met je focus, kijk naar je handen, om je handen, tussen je vingers.
 • visualiseer nu een eender beeld van je handen in dezelfde houding.
 • sta open voor intuïtie op welk niveau of manier dan ook om de visualisatie te beïnvloeden.
 • je kan energieverstoringen opmerkingen binnen en/of om de gevisualiseerde handen. Aanschouw en observeer deze verandering zonder enige sturing vanuit je ratio of Ego.
 • ga nu vanuit je visualisatie terug naar je handen, kijk naar je werkelijke handen.
 • probeer datgene je zag in de visualisatie ook te zien in het auragebied van je fysieke handen.
 • herhaal stap 3 t/m 7 meerdere keren achter elkaar.

Leren zien van verstoringen in de aura in een behandeling

 • herhaal de 8 stappen zoals hierboven beschreven.
 • Maak contact met de energie.
 • Herhaal nogmaals de 8 stappen zoals hierboven beschreven, doe dit meerdere keren.
 • Als dit resultaat heeft, verleg dan je blik op het lichaam van de cliënt. Oberveer weer met een glazige blik naar de buitenkant van het lichaam en de ruimten tussen de benen, schouder en hoofd, etc..
 • Visualiseer nu een eender beeld van het lichaam in dezelfde houding.
 • Sta open voor intuïtie op welk niveau of manier dan ook om de visualisatie te beïnvloeden.
 • Ga nu vanuit je visualisatie terug naar het fysieke lichaam.
 • Je kan energieverstoringen opmerkingen binnen en/of om de gevisualiseerde handen. Aanschouw en observeer deze verandering zonder enige sturing vanuit je ratio of Ego.
 • Probeer datgene je zag in de visualisatie ook te zien in het auragebied van het fysieke lichaam.
 • Herhaal stap 3 t/m 7 meerdere keren achter elkaar.
 • Deze techniek laat zich zeer goed combineren het de scantechniek