Tantra massage

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Categorie indeling
Home
Dharma-Lotus
Kum-nye Tantra bij Ivar in Breda
Tantra sessie
Tantra massage
Tantra duo-yoga
Tantra meditatie
4-handen massage
Tantra experience
Andere massages
Sweda massage
Energetische massage
Info
Prijzen
Boek zelf je sessie
Workshops en cursussen in Breda
Boeddhistische Massage Technieken
Tantra-kring
Tantra thema-dag
Cursussen op Ekãyano
Meerdaagse cursussen op Ekãyano
Aanmelden.png
Dhamma-Lotus
Kum-nye Tantra massage en sessie bij Dharma-Lotus

Verschillen tussen de sessies

De meest voorkomende behandelingen zijn de Kum-nye Tantra massage en de Kum-nye Tantra sessie. Veel specifieker zijn de Kum-nye Duo-yoga en de Kum-nye Meditatie. De verschillen leggen we even op een rijtje.

Thema Tantra massage Tantra sessie Tantra duo-yoga Tantra meditatie
De ontvanger is passief beide actief passief
Voornamelijk ontspannend of ondersteunend ontspannend ondersteunend ondersteunend beide
Intensiviteit (schaal 1-5) 3 4 5 4
Is er Metta-ji (hartcontact gever/ontvanger) nee ja ja ja
Te gebruiken technieken massage massage, duo-yoga, duo-meditatie, spel duo-yoga duo-meditatie
Is het seksueel nee nee nee nee
Advies qua tijdsduur 2 of 3 uur 3 uur 2 uur 2 uur

Kum-nye

De Kum-nye is een stroming binnen het Boeddhisme die geheel los van dogma's en voorop gelegde structuren naar de werkelijkheid probeert te kijken. "Als je de onzin en opsmuk weghaalt, wat hou je dan over?" De Kum-nye kent geen rituelen of inwijdingen en het gaat niet om seksuele energie. Elk systeem functioneert het beste als deze in Balans (=Prana) is, en dat geldt ook voor de mens. Het Boeddhisme streeft naar Balans en de Kum-nye doet dat op een hele nuchtere, down-to-earth, manier.

Pijl.png lees meer over dit onderwerp op: Kum-nye Tantra

In dit artikel krijg je dus uitleg over de Kum-nye Tantra massage.

Kum-nye Tantra massage

Een Kum-nye Tantra massage is voornamelijk bedoeld ter ontspanning. Je hoeft alleen maar te liggen en te ervaren, je doet verder niet actief mee. Jij bent dus de ontvanger en ik ben de gever. Met voornamelijk massagetechnieken probeer ik de Prana in je lichaam tot stromen te krijgen. Als dat lukt dan laat ik deze Prana overal in het lichaam komen waardoor het gehele lichaam, zowel fysiek, emotioneel en mentaal, tot een staat van rust en balans komt. De yoga en de meditatie kunnen als ondersteunende technieken gebruikt worden, maar het accent ligt echt bij de massage.

Kum-nye Tantra-massage puur ter ontspanning

Een Massage gaat minder diep dan een sessie, yoga en meditatie hebben een veel dieper bereik in het lichaam dan de massage en bij een sessie doe je ook actief mee, bij de massage niet. Zodoende is een massage voornamelijk gericht op de ontspanning. Het tot rust komen van het lichaam zonder uit te komen bij de bronnen van de onrust. Een massage is geheel op jou gericht. Er is dus niet echt een metta-ji mogelijk tussen jou en mij. De massage richt zich op jou, op de relatie tussen jou en jezelf. Ik als masseur masseer jou maar er is niet een diepere connectie tussen gever en ontvanger. Die is er wel bij een kum-nye tantra-sessie.

Kum-nye Tantra-massage ter ondersteuning van een proces

Middels verschillende massagetechnieken en een kleine ondersteuning van de yoga kunnen we dieper in het lichaam komen. Zo kunnen Sen lijnen, marmapunten en chakra's bewust aangeraakt worden om een bepaald proces te stimuleren of juist te doen stoppen. Met massage kunnen we niet de blokkades die voor onrust zorgen aanraken, we kunnen ze wel herkennen.

Waar kan deze Kum-nye Tantra sessie ondersteuning aan bieden

  • het creëren van rust en balans in het lichaam
  • opmerken dat er onrust is in het lichaam
  • opmerken welke invloed deze onrust op het lichaam heeft
  • in de gaten krijgen waar deze onrust mee te maken heeft
  • jezelf ervaren

Hoe verloopt een Kum-nye tantra massage

Vooraf drinken we op ons gemak een kop thee en is er gelegenheid om alles te vragen. Soms worden hier afspraken gemaakt of we een massage of sessie gaan doen, hoe lang het gaat duren, met of zonder sauna, etc. Vervolgens ga je naar de meditatie-ruimte waar een grote mat ligt waarop de sessie wordt gegeven, de kaarsen zijn reeds aan, er is een aangename temperatuur en er is muziek. Hier kan jij je uitkleden, en op de mat gaan liggen (massage) of zitten (sessie). Ikzelf laat je even wennen aan de ruimte voor ikzelf binnenkom.

Tijdens de massage zijn we in principe beide bloot, maar als je wenst mag je altijd een broekje aanhouden. Bloot betekent niet "erotisch of seksueel", dat zijn de massages en sessies nooit. Voor zowel de massage als bijvoorbeeld de yoga is het praktisch dat we bloot zijn. Dat we bloot zijn wilt echter niet zeggen dat er een erotische massage gaat plaatsvinden, dat is zeer zeker niet zo.