Te technieken

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Categorie indeling
Home
Reiki
Reiki technieken
Reiki-Treatment.jpg

Reiki technieken

Byogen Chiryo
Byosen reikan ho
Gassho meiso
Genetsu Ho
Hanshin Chiryo
Kenyoku
Ketseuki kokan
Laser techniek
ontgiften
Reiji Ho
Reiki bij ziekte
Reiki in een groep
Tafelbehandeling
Te technieken
Uitbalanceren Chakra's
Usui’s Kristal genezingsmethode
Zelfbehandeling
Reiki-2.svg

Er is nog veel onduidelijkheid over deze Gakkai technieken. Ze worden beschreven in een boek door Kenneth Cohen “:The way of Qigong”. Vergelijkbare technieken zijn beschreven in een boek van Master Lam Kam Chuen geheten “de manier van genezen”, een boek dat aanbeveling verdient. In het laatste boek w orden de technieken in verband gebracht met de karakteristieken van de vijf elementen leer die de bewegingen vertegenwoordigen.

Uchi-te (kloppen van de aura)

Dit betekent het Etherisch lichaam vanuit de Aura zacht en ritmisch “bekloppen” met de palm van je hand of je vingertoppen. Dit is erg nuttig voor het opheffen van blokkades en de circulatie van energie te verbeteren. In Tui Na Chinese Massage wordt deze techniek rechtstreeks op het lichaam toegepast, met hetzelfde doel. Voor de verschillende mate van stimulatie kan worden gevarieerd tussen de vingers, de handpalm, de hand of de vuist. In de termen van de vijf elementen behoort het kloppen van een energieveld bij het element water. De bewegingen worden gezien als de reden waarom gestagneerde energie verdwijnt in de onderliggende lagen.

Oshi-te (pulseren met de hand in de aura)

Dit betekent dat je je handpalm langzaam open en dicht doet. Strek de vingers en hand open en ontspan dan. Doe dit herhaaldelijk in een regelmatig tempo, de energie wordt uitgezonden vanuit het midden van je hand. Het stimuleert en verbetert de circulatie en verspreiding van de energie in het lichaam. Deze techniek kan op iedere plek van het lichaam gebruikt worden die het nodig heeft, inclusief de acupunctuur punten. Als je direct pulseert boven zo’n punt, wordt beweerd dat het makkelijk is de tinteling en warmte van dat punt te voelen of het te voelen langs de betrokken meridiaan.

Nade-te (strijken van de aura)

Dit is erg nuttig in geval van ophoping of pijn. De vingertoppen strijken naar beneden door het energieveld van de patiënt alsof de pijn weggeveegd wordt. Dit wegvegen doe je in de richting van de handen of de voeten, zoals bij het afstrijken van de Aura. Alleen hier veeg je over een klein gebied de pijn weg. In de termen van de vijf elementen horen de zijde naar zijde of circulaire bewegingen tot het element aarde en zijn bedoelt te verzachten en gerust te stellen. gecombineerde techniek

bovenstaande technieken kunnen apart of gecombineerd toegepast worden. Bijvoorbeeld: als de nieren zwak zijn en deficiënt, zou het mogelijk kunnen zijn dat het nodig is gebruik te maken van het voorzichtig pulseren van energie gevolgd door een met de klok meedraaiende beweging. Als de schouders gespannen, pijnlijk of heet zijn, kun je een tegen de klok indraaiende beweging gebruiken om de spanning te verminderen en wuiven om de pijn af te voeren. Voor een ontstoken pijnlijke keel is het wenselijk tegen de klok in te draaien over de keel en vervolgens met een strijkende beweging de pijn van het lichaam af te voeren. Het is aan te raden de Nade-Te aan het einde van deze serie te plaatsen.

Reiki boeken

Dit artikel kan je in uitgebreidere vorm terugvinden in ons Reiki I en II e-boek. Een 255 pagina's tellend lesboek met alle technieken, geschiedenis en praktische toepassingen voor 10,=.