Duo yoga - voorwaarts bewegen

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Categorie indeling
Home
Yoga
Duo yoga
Yoga opleiding
Duo.JPG

Duo yoga oefeningen

Inleiding
Duo yoga op de bovenrug
Duo yoga - achterwaartse bewegingen
Duo yoga - voorwaarts bewegen
Duo yoga - zijwaarts bewegen
Duo yoga - de armen
Duo yoga - het liften
Duo yoga - de diagonalen
Duo yoga op film
Zie hier alle Duo yoga films
Aum Om dark red circle hollow tomato.svg

Buigen van de rug naar voren

In deze oefening is het de bedoeling dat de bovenrug/schouderpartij recht naar links of naar rechts buigt en dat de onderrug/bekken rustig blijft zitten.

  • Ga weer zitten in de beginhouding. Duw langzaam de tantrik zo ver mogelijk naar voren toe, liefst met diens neus op de grond, de armen naar voren gestoken.
  • Ga over het lichaam heen liggen maar zorg ervoor dat er niet teveel druk op de tantrik komt, ondersteun jezelf met je handen. Varieer met de druk.
  • Ga zelf weer overeind zitten en plaats je handen naast de wervelkolom (nooit op de wervelkolom!). Geef nu druk op je handen, verleg steeds de handen, maar altijd ter linker- en rechterzijde op dezelfde positie.
  • Trommel op de rug. Met de vuisten (niet met de knokkels maar met de muis van de vuist) gebald trommel je op de rug (nooit op de wervelkolom!). Dit kan redelijk stevig (behalve ter hoogte van de nieren).
  • Varieer met massage, trommelen, pulseren, ‘scheuren van de huid’, etc…

Vanuit de voorgaande oefening kan je het lichaam verder naar voren duwen zodat de billen vrijkomen en degene alleen op de knieën rust tezamen met de handen voor het hoofd. Plaats je handen onder de billen en schuif naar voren zodat je bovenbenen onder de billen komen. Met nog steeds de handen onder de billen/bovenbenen kan je nu het lichaam verder naar voren liften.