Halu

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Halu
Categorie indeling
Home
Reiki
Reiki symbolen
Reiki-2.svg

Reiki symbolen

Cho-Ku-Rei
Sei-He-Ki
Hon-sha-ze-sho-nen‎
Master symbolen
Dai-Ki-Myo
Raku
Niet Reiki symbolen
Motor-zanon
Omkar (Ohm)
Halu
Harth
Shanti
Zonar
Reiki-2.svg

Halu is geen reiki symbool in de klassieke Usui-Reiki en Mikao Usui heeft hier nooit mee gewerkt. Het is later, vanuit een ander Reiki systeem ingebracht. Iemand wordt dus niet in dit symbool geïnitieerd wat niet wil zeggen dat het niet behulpzaam kan zijn in een Reiki behandeling.

Kathleen Milner

Kathleen Milner heeft de tea-Mai ontwikkelt en daarin nieuwe symbolen in geïntroduceerd. Halu is het derde en laatste symbool dat Kathleen doorkreeg. Ze geeft het door in haar Reiki III cursussen, maar ze heeft besloten het symbool toch in de Reiki II cursus te vermelden, omdat het ook daar zeer goed toepasbaar is.

Werking

Halu is de versterkte versie van de Zonar waarbij de grote piramide voor mentale heling staat. De lemniscaat, in het midden van Halu, is voor emotionele heling. Door de 'Z' dicht te maken, wordt het energieniveau verhoogd.

Je gebruikt dit symbool veelal als iemand aan het einde van een proces zit maar het nog niet los kan/wilt laten. Door het laatste restje omhoog te brengen (de piramide) lift je het op naar het hogere (vergelijkbaar met violette vuur). Het is een zogenaamd zacht symbool wat betekent dat je het onbeperkt kunt plaatsen.

Harth, de twee Cho Ku Reï's en Halu vormen een krachtige genezende combinatie. Je tekent Halu op de volgende manier: je begint met het tekenen van Zonar en zeg driemaal 'Zonar' terwijl je de lemniscaat tekent. Dan til je je vinger op om de 'Z' vanaf boven naar het midden te sluiten, om daarna de 'Z' vanaf beneden naar het midden te sluiten. Dan teken je de piramide en zeg driemaal 'Halu'. Je tekent de cirkel boven op de piramide die de deksteen van de piramide voorstelt, tegen de richting van de klok in.