Zonar

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Categorie indeling
Home
Reiki
Reiki symbolen
Reiki-2.svg

Reiki symbolen

Cho-Ku-Rei
Sei-He-Ki
Hon-sha-ze-sho-nen‎
Master symbolen
Dai-Ki-Myo
Raku
Niet Reiki symbolen
Motor-zanon
Omkar (Ohm)
Halu
Harth
Shanti
Zonar
Reiki-2.svg
Zonar

Zonar is geen reiki symbool in de klassieke Usui-Reiki en Mikao Usui heeft hier nooit mee gewerkt. Het is later, vanuit een ander Reiki systeem ingebracht. Iemand wordt dus niet in dit symbool geïnitieerd wat niet wil zeggen dat het niet behulpzaam kan zijn in een Reiki behandeling.

Kathleen Milner

Kathleen Milner heeft de tea-Mai ontwikkelt en daarin nieuwe symbolen in geïntroduceerd. Zonar is het eerste symbool dat Kathleen doorkreeg. Ze geeft het door in haar Reiki III cursussen, maar ze heeft besloten het symbool toch in de Reiki II cursus te vermelden, omdat het ook daar zeer goed toepasbaar is.

Werking

  • Teken een ‘Z’, kom iets hoger en vervolg met minimaal drie maal het tekenen van de lemniscaat.
  • Je kan de lemniscaat oneindig lang door tekenen en er een massage van maken welk zeer fijn aanvult als het op de gehele rug geplaatst wordt.

Zonar is een heel krachtig symbool, plaats het dus maar een enkele keer. Het is in staat in heel korte tijd, heel diepe blokkades naar boven te brengen. Zonar is in die zin keihard. Zonar wordt gebruikt om zaken uit het verleden (ook vorige levens), al dan niet karmisch, op te lossen. En voor zaken waar we geen grip op kunnen krijgen. Onze fysieke cellen dragen vaak trauma's en zelfs ideeën, meegenomen uit vorige levens, in zich die we zowel met Zonar als Hon-Sha-Ze-Sho-Nen kunnen behandelen. Zonar en Hon Sha Za Sho Nen helpen met het verwerken en ontladen van karma en pijnen.