Motor-zanon

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Categorie indeling
Home
Reiki
Reiki symbolen
Reiki-2.svg

Reiki symbolen

Cho-Ku-Rei
Sei-He-Ki
Hon-sha-ze-sho-nen‎
Master symbolen
Dai-Ki-Myo
Raku
Niet Reiki symbolen
Motor-zanon
Omkar (Ohm)
Halu
Harth
Shanti
Zonar
Reiki-2.svg
Motor-Zanon

Motor-Zanon is geen reiki symbool in de klassieke Usui-Reiki en Mikao Usui heeft hier nooit mee gewerkt. Het is later, vanuit een ander Reiki systeem ingebracht. Iemand wordt dus niet in dit symbool geïnitieerd wat niet wil zeggen dat het niet behulpzaam kan zijn in een Reiki behandeling.

Uitdrijven

Motor-Zanon is een minder bekend Sanskriet symbool, dat in de traditie van Tibetaanse monniken gebruikt wordt voor het uitdrijven van geesten. Het heeft twee namen en helpt bij het verdrijven van pijn, zwellingen en ziekte. Het eerste symbool is Motor en het tweede symbool is Zanon.

Werking

  • Je bekrachtigt het symbool met de Cho Ku Rei's en zegt driemaal Motor (het eerste symbool).
  • Motor gaat het lichaam binnen en de 'kurkentrekker' in het midden draait om de horizontale lijn, om de pijn te pakken.
  • Om het symbool te laten veranderen van polariteit, teken je het symbool nog eens en bekrachtig je het met Cho Ku Rei's, maar zeg je de naam Zanon (het tweede symbool) driemaal.

Hiermee verandert de polariteit, verlaat het symbool het lichaam en neemt de pijn met zich mee. Hoewel dit symbool werk bij pijnen en ziekten is de kern van het probleem bij elke ziekte dat de kwesties achter de ziekte of pijn eerst moeten worden aangepakt voordat van heling sprake kan zijn. Sluit Motor-Zanon altijd af met Cho-Ku-Reï.