Shanti

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Categorie indeling
Home
Reiki
Reiki symbolen
Reiki-2.svg

Reiki symbolen

Cho-Ku-Rei
Sei-He-Ki
Hon-sha-ze-sho-nen‎
Master symbolen
Dai-Ki-Myo
Raku
Niet Reiki symbolen
Motor-zanon
Omkar (Ohm)
Halu
Harth
Shanti
Zonar
Reiki-2.svg
Shanti

Shanti is geen reiki symbool in de klassieke Usui-Reiki en Mikao Usui heeft hier nooit mee gewerkt. Het is later, vanuit een ander Reiki systeem ingebracht. Iemand wordt dus niet in dit symbool geïnitieerd wat niet wil zeggen dat het niet behulpzaam kan zijn in een Reiki behandeling.

Vrede

Shanti is een heel oud symbool. Shanti is het Sanskriet woord voor Vrede. Het komt dan ook in veel chants (gezangen) en mantra’s voor. Het is een ‘heilig’ en krachtig woord.

  • het geneest het verleden
  • leef harmonieus in het heden
  • laat de toekomst los

Shanti kan worden gebruikt om het ‘best mogelijke’ zich te laten manifesteren. Geeft een diepe innerlijke rust/acceptatie. Wanneer je een bepaald probleem een tijdje met Zonar hebt behandeld (waardoor blokkade vrijkomt) dan kan je voor verdere heling, het zelfde probleem met Shanti behandelen voor het leven in het NU met het beste resultaat. Voor jezelf en anderen te gebruiken.

Als je voor het slapen gaan jezelf een behandeling geeft met Shanti bevordert het een 'Vredige' nachtrust Je kan Shanti plus Harth en Cho Ku Rei’s ook op je bed tekenen, voordat je erin stapt.