Kathmandu

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kathamndu, Nepal
Categorie indeling
Home
Pelgrimage
In de Voetsporen v/d Boeddha
vlag Sri-Lanka
In de Voetsporen v/d Boeddha
Algemene informatie
Info per plaats
Varanasi
Sarnath
Bodh-gaya
Rajgir
* Gierenpiek
* Nalanada
Kushinagar
Lumbini
* Kapilavastu
Pokhara
Kathmandu
Aanmelden.png
Earth clip art.svg
Categorie reizen
Home
Reizen
Boeddha-2.jpg
Sub categorieën Reizen
In de Voetsporen v/d Boeddha
Boeddhisme in Sri-Lanka
Retraites op Ekãyano
Aanmelden.png
Dhamma wiel

Kathmandu is de hoofdstad en het toeristische centrum van Nepal. We komen hier na een prachtige autorit van Pokhara en en dit is onze laatste standplaats voordat we weer het vliegtuig ingaan. We blijven toch nog 1 dag in deze stad, en hoewel druk en hectisch, het is een openluchtmuseum op zich.


Hoewel Kathmandu van de drie koningssteden de meest drukke en moderne is heeft de hoofdstad dankzij de vele nauwe winkelstraatjes in het oude centrum toch de uitstraling en charme van een middeleeuwse stad. Kathmandu is vooral beroemd om haar schitterende antieke architectuur en vriendelijke en kleurrijke bevolking. Je kunt er dagen in ronddwalen zonder je moment te vervelen. Op bijna elke straathoek van Kathmandu kun je je vergapen aan prachtige tempels, huizen met schitterende houtgesneden ramen of kleurrijke rituelen.

Durbar Square

Durbar Square (Koningsplein) is het kloppend hart van Kathmandu en de belangrijkste toeristische trekpleister van de stad.Op dit plein staan niet minder dan 50 tempels, schrijnen en andere religieuze monumenten, waarvan de meeste 3 à 4 eeuwen oud zijn. De oudste tempel dateert uit de 12de eeuw. Het plein is bovenal een ontmoetingsplaats. Het is er de hele dag door een komen en gaan van toeristen, straatverkopers en en pelgrims. Vanaf de Maju Deval tempel heb je een schitterend uitzicht over de bedrijvigheid en de vele tempels en pagodes op het plein. De gebouwen zijn afgewerkt met prachtige houtsculpturen. Het belangrijkste gebouw op het plein is het koninklijk paleis.

Wandelen door de stad

We brengen ook een bezoek aan de oude buurten aan de noord- en zuidkant van het plein. Een zijstraat van Durbar Square is de beroemde "Freak Streat". Dit was vroeger het eindpunt van de 'hippie trail' . Van Freak Street is niet veel over, het is nu een gewone straat. De wijken in Kathmandu zijn verdeel per ambacht en je loopt via de zijde-wevers naar de koper-kloppers langs de vlechtwerkers naar weer een andere wijk. Het fijne is dat je veilig en rustig kunt gaan rondlopen. iets wat we dan ook zeker gaan doen.

Ons verblijf

Wij verblijven in de wijk Thamel, het ongeveer 1 km² grote gebied is compleet volgepakt met hotels, winkels, reisbureautjes, boekwinkels en restaurants. Bijna alles is hier te krijgen. Hier verblijven we dus 2 nachten.

Foto's van Kathmandu