Kushinagar

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kushinagar
Categorie indeling
Home
Pelgrimage
In de Voetsporen v/d Boeddha
vlag Sri-Lanka
In de Voetsporen v/d Boeddha
Algemene informatie
Info per plaats
Varanasi
Sarnath
Bodh-gaya
Rajgir
* Gierenpiek
* Nalanada
Kushinagar
Lumbini
* Kapilavastu
Pokhara
Kathmandu
Aanmelden.png
Earth clip art.svg
Categorie reizen
Home
Reizen
Boeddha-2.jpg
Sub categorieën Reizen
In de Voetsporen v/d Boeddha
Boeddhisme in Sri-Lanka
Retraites op Ekãyano
Aanmelden.png
Dhamma wiel

Kushinagar is het meest rurale plaatsje waar we terecht komen. 2 Straten, dat is het. Geen grote tempels of kloosters, geen grote drommen met pelgrims en nauwelijks een hotel of restaurant. Hier is het rustig en stil.

Wat hier geschiedde

Hoe grootst Gautama de Boeddha gedurende zijn leven al was, zijn overlijden was in schril contrast daarvan. Het doen vele verhalen over zijn dood de ronde, maar waarschijnlijk heeft hij zijn dood zien aankomen en een slecht bereide maaltijd, wetende dat het niet goed was, aangenomen. Enkele dagen later is hij hier gestorven in het bijzijn van enkele van zijn leerlingen waaronder Ananda. Zij wassing vond plaats in de Hiranyavati river en zijn crematie enkele kilometers verderop, hier staat nu de Ramabhar stupa.

2 parken

In het eerste park staan de Nirvana Stupa en de en Mahaparinirvana tempel. In deze laatste ligt de liggende Boedha, het symbool van zijn overlijden. het tweede park is 3 kilometer verderop en hier staat de Ramabhar Stupa - deze grote Stupa heeft een hoogte van 17 meter en opgetrokken uit bakstenen. Het markeert de plaats waar Gautama de Boeddha werd gecremeerd. In het oude boeddhistische teksten, wordt deze Stupa aangeduid als 'Mukut-Bandhan Vihar'.

Ons verblijf

We verblijven hier 3 nachten in een eenvoudig hotel. Kushinagar is rustig en het is goed contempleren over het vergankelijke van het leven. We slenteren lekker war rond, nemen een thee, mediteren en maken wandelingen door de velden en de dorpjes in de omgeving. Kushinagar is fijn.

Foto's van Kushinagar