Ella

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Categorie indeling
Home
Pelgrimage
Boeddhisme in Sri-Lanka
Algemene informatie
Info per plaats
Negombo
Inamaluwa
* Sigirya
* Dambulla
Anuradhapura
* Mihintale
Polonnaruwa
Kandy
Ella
Unawatuna
* Galle
Aanmelden.png
Earth clip art.svg
Ella

Ella is onder reizigers een van de meest geliefde plaatsjes in Sri Lanka. Met nadruk op plaatsje, want het is en blijft een simpel en kleinschalig dorpje dat feitelijk maar bestaat uit één (hoofd)straat. Aan die hoofdstraat vind je meerdere restaurantjes, een enkele (lokale) bar en een aantal hotels en guesthouses. Iets buiten het dorp liggen enkele wat duurdere hotels met fraaie uitzichten. Het treinstation is in 2014 uitgeroepen tot het meest verborgen én pittoreske treinstation ter wereld.

Ella ligt verscholen in de bergen en wordt omgeven door theeplantages, uitzichtpunten, wandeltochten en één van de mooiste treinverbindingen ter wereld. Na de mogelijk warme dagen in het laagland is Ella een fijne plek met doorgaans temperaturen van 24-28 graden. Er enkele kleine barretjes en restaurants en het geheel heeft de sfeer van een backpacker-dorpje.

Ella Rock

Locatie: 2km vanaf centrum – 2 uur lopen

Het mooiste uitzicht in de omgeving heb je vanaf Ella Rock. Hiervoor moet je wel eerst ongeveer twee uur wandelen en klimmen naar de top (en ook weer twee uur terug!). De tocht gaat voor een groot deel langs (en óver) het spoor.

Little Adam’s Peak

Locatie: 2km vanaf centrum – 30 minuten lopen

Een ander mooi uitzichtpunt nabij Ella is dat vanaf Little Adam’s Peak (1140 meter hoog). Deze wandeltocht is makkelijker dan Ella Rock en een geliefde plek om de zon op te zien komen. Het begin van het pad loopt langs groene theevelden en kleurrijke theepluksters. Tijdens de wandeling kom je langs afgelegen dorpjes, treinbruggen en watervallen. Voor het stijlere gedeelte is een trap aangelegd, waardoor je gemakkelijk naar de top kunt lopen.

Nine Arches Bridge

Locatie: 4km vanaf centrum – 1 uur lopen

Bij de Nine Arches Bridge heb je een mooi uitzicht op het groene landschap en de dichte bebossing. Het is een goede plek om de Sri Lankaanse trein te fotograferen. De brug werd in de koloniale periode gebouwd door de Engelsen, toendertijd was het een bijzonder bouwwerk. Hij is volledig gebouwd van bakstenen, cement en massieve stenen, dus zonder het gebruik van staal.

Ravana Waterfalls

Locatie: 5km vanaf centrum – 1 uur lopen

Op een paar kilometer buiten Ella liggen de Ravana-watervallen van 25 meter hoog. Onderweg kom je langs groene bergen en diepe dalen. Veel mensen komen naar de watervallen om te zwemmen of te douchen. Je ziet zwemmende toeristen, spelende kinderen en wassende ouderen. Soms zit er zelfs een hele groep apen in de poel onderaan de waterval.

Bandarawela

Locatie: 20km vanaf centrum – 30 minuten met de trein

We maken wellicht de mooiste treinreis van je leven en stappen uit in Bandarawela. Hier maken we een wandeltocht door de theevelden en bezoeken een theefabriek waar de verse thee net binnen komt. Er is ook een proeverij en je kunt er thee kopen.

Foto's