Sen Nanthakrawat

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De loop van de Sen Nanthakrawat
Categorie indeling
Home
Energetisch lichaam
De Sen lijnen
Ynglist nine energetic centres.svg
Sen lijnen
de belangrijkste sen lijnen
Sen Sumana
Sen Ittha
Sen Pingkhala
Sen Kalathari
Sen Lawusang
Sen Ulangka
Sen Sahatsarangsi
Sen Thawari
Sen Nanthakrawat
Sen Kitchanna
Muladhara.png

De Sen Nanthakrawat is een van de 10 belangrijksten Sen lijnen en een kleine en korte Sen lijn. Hij wordt gerelateerd aan het functioneren van de geslachtsorganen en lagere uitscheidingsorganen en wordt geassocieerd met het windelement..

De ligging in het lichaam

Sen Nanthakrawat bestaat in feite uit twee lijnen: Sen Sikhini die begint bij de navel en doorloopt naar de urethra of penis en Sen Sukhung die ook begint bij de navel, maar over de dikke darm naar de anus loopt. Omdat de energie in elke sen lijn beide kanten kan opstromen moet je dit niet zien als een richtingaanwijzing.

Hoe de Sen lijn toe te passen

Elk van de 10 sen lijnen bespreken we op deze site afzonderlijk met een kaart waar en hoe de Sen lijn loopt. Maar algemeen genomen lopen de Sen lijnen (zowel de 10 belangrijkste, als de kleinere Sen lijnen):

  • Tussen de spieren. Voornamelijk in de ledematen is dit een handige ezelbrug omdat zowel op de armen en de benen gemakkelijk tussen de spieren gemasseerd kan worden.
  • op de overgang van botstructuur naar weefselstructuur. Je masseert zoveel mogelijk onder het bot en niet op het bot.

Therapeutische indicaties

De Sen Lawusang is uitermate goed te behandelen in gevallen van hernia, vaak moeten plassen, impotentie, onvruchtbaarheid, problemen met de eierstokken, baarmoeder of prostaat, zaadlozing, voortijdige zaadlozing, onregelmatige menstruatie, baarmoederbloeding, urineretentie, diarree en buikpijn.

Andere Sen lijnen

De Sen Nanthakrawat maakt deel uit van de 10 belangrijkste sen lijnen. Deze zijn:

Pijl.png lees meer over dit onderwerp op: De 10 belangrijkste Sen lijnen