Sen Sahatsarangsi

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De loop van de Sen Sahatsarangsi
Categorie indeling
Home
Energetisch lichaam
De Sen lijnen
Ynglist nine energetic centres.svg
Sen lijnen
de belangrijkste sen lijnen
Sen Sumana
Sen Ittha
Sen Pingkhala
Sen Kalathari
Sen Lawusang
Sen Ulangka
Sen Sahatsarangsi
Sen Thawari
Sen Nanthakrawat
Sen Kitchanna
Muladhara.png

De Sen Sahatsarangsi is een van de 10 belangrijksten Sen lijnen en wordt geassocieerd met het waterelement. Wat betreft de organen, Sahatsarangsi is verbonden met de ogen, de onderbuik en de borst.

De ligging in het lichaam

De Sen Sahatsarangsi begint onder de navel en loopt naar links langs de buik en lies naar de eerste binnenlijn van het linkerbeen (dij), dan verder naar beneden naar de knie en de eerste binnenlijn van het onderbeen volgend, langs de enkel en onder de voet. Vervolgens gaat de lijn weer omhoog via de eerste buitenlijn van het linkerbeen tot aan de heup, kruist de heup om terug te gaan naar de linkervoorzijde van het lichaam naar de linkertepel en tenslotte langs keel en kaak om te eindigen aan de linkerkant oog. Omdat de energie in elke sen lijn beide kanten kan opstromen moet je dit niet zien als een richtingaanwijzing.

Hoe de Sen lijn toe te passen

Elk van de 10 sen lijnen bespreken we op deze site afzonderlijk met een kaart waar en hoe de Sen lijn loopt. Maar algemeen genomen lopen de Sen lijnen (zowel de 10 belangrijkste, als de kleinere Sen lijnen):

  • Tussen de spieren. Voornamelijk in de ledematen is dit een handige ezelbrug omdat zowel op de armen en de benen gemakkelijk tussen de spieren gemasseerd kan worden.
  • op de overgang van botstructuur naar weefselstructuur. Je masseert zoveel mogelijk onder het bot en niet op het bot.

Sen Thawari

De Sen Sahatsarangsi is de tegenhanger van Sen Thawari die dezelfde koers volgt als Sen Sahatsarangsi, maar dan aan de rechterkant van het lichaam.

Therapeutische indicaties

De Sen Lawusang is uitermate goed te behandelen in gevallen van gezichtsverlamming, kiespijn, keelpijn, rode en gezwollen ogen, verminderde oogfunctie, cataract, koorts, pijn op de borst, manische depressie, gastro-intestinale stoornissen, urogenitale aandoeningen, beenverlamming, kniegewrichtspijn, gevoelloosheid van de benen en hernia.

Andere Sen lijnen

De Sen Sahatsarangsi maakt deel uit van de 10 belangrijkste sen lijnen. Deze zijn:

Pijl.png lees meer over dit onderwerp op: De 10 belangrijkste Sen lijnen