Sen Thawari

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De loop van de Sen Thawari
Categorie indeling
Home
Energetisch lichaam
De Sen lijnen
Ynglist nine energetic centres.svg
Sen lijnen
de belangrijkste sen lijnen
Sen Sumana
Sen Ittha
Sen Pingkhala
Sen Kalathari
Sen Lawusang
Sen Ulangka
Sen Sahatsarangsi
Sen Thawari
Sen Nanthakrawat
Sen Kitchanna
Muladhara.png

De Sen Thawari wordt geassocieerd met het waterelement. Wat betreft de organen is het verbonden met de ogen, de onderbuik en de borst, met speciale indicaties voor darmen, lever en galblaas.

De ligging in het lichaam

Sen Thawari begint onder de navel en loopt helemaal naar beneden langs de buik en lies naar de eerste binnenlijn van het rechterbeen (dij), dan verder naar beneden tot aan de knie en volgt de eerste binnenlijn van het onderbeen, passeert de enkel en gaat onder de voet. Daar gaat de lijn weer omhoog via de eerste buitenlijn van het rechterbeen tot aan de heup, kruist de heup om terug te gaan naar de rechtervoorzijde van het lichaam naar de rechtertepel en tenslotte langs keel en kaak om te eindigen bij het rechteroog . Omdat de energie in elke sen lijn beide kanten kan opstromen moet je dit niet zien als een richtingaanwijzing.

Hoe de Sen lijn toe te passen

Elk van de 10 sen lijnen bespreken we op deze site afzonderlijk met een kaart waar en hoe de Sen lijn loopt. Maar algemeen genomen lopen de Sen lijnen (zowel de 10 belangrijkste, als de kleinere Sen lijnen):

  • Tussen de spieren. Voornamelijk in de ledematen is dit een handige ezelbrug omdat zowel op de armen en de benen gemakkelijk tussen de spieren gemasseerd kan worden.
  • op de overgang van botstructuur naar weefselstructuur. Je masseert zoveel mogelijk onder het bot en niet op het bot.

Sen Sahatsanrangsi

De Sen Thawari is de tegenhanger van de Sen Sahatsarangsi die dezelfde loop volgt als Sen Thawari, maar dan aan de linkerkant van het lichaam.

Therapeutische indicaties

De Sen Lawusang is uitermate goed te behandelen in gevallen van gezichtsverlamming, kiespijn, keelpijn, rode en gezwollen ogen, verminderde oogfunctie, cataract, koorts, pijn op de borst, manische depressie, gastro-intestinale stoornissen, urogenitale ziekten, beenverlamming, kniegewrichtspijn, gevoelloosheid van de benen, geelzucht, appendicitis en Hernia.

Andere Sen lijnen

De Sen Thawari maakt deel uit van de 10 belangrijkste sen lijnen. Deze zijn:

Pijl.png lees meer over dit onderwerp op: De 10 belangrijkste Sen lijnen