Tantra en homoseksualiteit

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Categorie indeling
Home
Tantra
Tantra en seksualiteit
Art Gallery (Tanjore, Inde) (13902683658).jpg
Tantra en Seksualiteit
Tantristische seks
Seksuele energie
Gemeenschap en orgasme
Yab-yum houding
Tantra en homoseksualiteit
Intimiteit coaching
Begeleiding
Swedana
Intimiteit coaching
EndlessKnot03d.png
No-sex.JPG

Tantra begint daar waar prana stroomt en een deel van de tantra legt zich toe bij het aanmaken van deze prana. Prana ontstaat door de samenkomst van Shiva en Parvati, dit zijn de mannelijke en vrouwelijke zijden van de energie, vergelijkbaar met yang en yin.

  • Hoewel Shiva niet hetzelfde is als de mannelijke energie is het voor een man wel makkelijk in zijn Shiva te komen dan in zijn Parvati.
  • Hoewel Parvati niet hetzelfde is als de vrouwelijke energie is het voor een vrouw wel makkelijk in haar Parvati te komen dan in haat Shiva.

G aan een man en een vrouw samen een tantra sessie aan, dan komen zowel Shiva als Parvati uit op 100% en vormen zo op een mooie manier de prana bij elkaar.

Zullen nu 2 mannen een Tantra sessie aan gaan dan kan er een overvloed aan Shiva en een gebrek aan Parvati energie zijn, het omgekeerde is het geval als 2 vrouwen een Tantra sessie aan gaan. Vanaf het begin is er dan geen sprake van balans, niet in Shiva, niet in Parvati en niet tussen Shiva en Parvati. Deze balans zal deels te behalen zijn middels het aanmaken van de ontbrekende en het temperen van de over aanwezige energie, maar dat zorgt weer voor een onbalans in de individuele lichamen.

Man/man

In een dergelijke sessie zal Shiva overvloedig aanwezig zijn. Een merkbaar gevolg is dat het ratio dominant is en blijft. De bovenkamer is moeilijk stil te krijgen. Intuïtie en communicatie vragen ook hun aandacht op en om de energie goed naar beneden te krijgen is de inademing van groot belang. Tijdens de massage zal gemerkt worden dat de bovenrug zeer snel en gemakkelijk warm te krijgen is. Een man/man verhouding is het moeilijkste, nog moeilijker van een vrouw/vrouw verhouding. Dit komt omdat voor het in balans krijgen van de overmaat aan Shiva Parvati nodig is en deze huist in het bekken. Nu mogen we veel van de man verlangen, maar een man welk nog niet in Metta-ji is uitgebreid en langdurig masseren in de geslachtstreek en dan hopen dat de persoon in kwestie in balans komt is wellicht teveel gevraagd. Dat is erg moeilijk en eigenlijk niet haalbaar met de massage. Parvati opwekken middens de meditatie en yoga is mogelijk, maar de yoga zal de ratio eerder meer voeding geven dan minder. Hetgeen wat overblijft is meditatie.

Vrouw/vrouw

In een dergelijke sessie zal Parvati overvloedig aanwezig zijn. Dit zal voornamelijk het vrouwelijk instinct doen opwekken tezamen met de emoties en de gewaarwordingen. Een Tantrasessie tussen 2 vrouwen is vaak een emotioneel gebeuren welk zich voornamelijk in de Shakta Tantra afspeelt. Een goede manier om blokkades op emotioneel vlak op te ruimen. Om de balans terug te krijgen is Shiva nodig en dit kan goed doordat we de massage laten afspelen op de bovenrug. Het is niet verwonderlijk dat bij homo-seks de handelingen veel meer geconcentreerd zijn bij de geslachtsorganen en bij lesbische seks het knuffelen, zoenen en strelen veel belangrijker is. Het is namelijk die energie opwekken waar een tekort aan is. Moraal

Tantrasessies tussen personen van hetzelfde geslacht is (dus) moeilijker dan tussen een man en een vrouw. Maar dat is geenszins een reden het niet te doen. Het is namelijk niet zo dat er op energetisch gebied schade ontstaat of nieuwe kalapa’s verschijnen. Het is, helaas, echter wel een reden voor meerdere schrijvers binnen de Tantra om de Tantra tussen gelijkgeslachten te veroordelen. Osho was zeer stellig hierin en hij is beslist niet de enige. Mijn eigen persoonlijke mening is dat elk mens van nature biseksueel is. Dat dit niet altijd een uitwerking heeft in ons begeerte en handelen doet daar niets aan af. Onze Shiva zal zich altijd aangetrokken voelen tot Parvati en andersom. Nogmaals (en des overvloede), Tantra oordeelt nergens en doet geen enkele morele uitspraak. Dat kan ook niet aangezien alleen de energie bepaald, niets of niemand anders. Gaat het niet linksom, doe het rechtsom. Gaat het niet rechtsom, doe het linksom. Maar de Metta-ji is altijd te bereiken, hoe smal het pad ook mag zijn. Blijf vervolgens daar in, en je hebt een geweldige sessie.