Intimiteit coaching

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Categorie indeling
Home
Tantra
Tantra en seksualiteit
Art Gallery (Tanjore, Inde) (13902683658).jpg
Tantra en Seksualiteit
Tantristische seks
Seksuele energie
Gemeenschap en orgasme
Yab-yum houding
Tantra en homoseksualiteit
Intimiteit coaching
Begeleiding
Swedana
Intimiteit coaching
EndlessKnot03d.png
No-sex.JPG

Seksualiteit wordt zeer vaak in direct verband gelegd met tantra. Dat is deels onterecht (de nadruk ligt er soms wel heel erg op) en deels terecht (tantra gaat deels over seksualiteit). Tantra gaat over alle aspecten van het leven, ook over erotiek, verleiding en seksualiteit. En juist op dit punt ervaart men veel problemen, blokkades, onzekerheden, trauma's en taboes. Het is een 'big-issue' voor veel mensen en tantra heeft er een heel goed en helder antwoord op de Intimiteit coaching.

Seksueel geweld

Naar schatting hebben 10% van de vrouwen en 3% van de mannen te maken gehad met incest of verkrachting. Hun reactie is vaak tweeleding; of ze gaan seksualiteit overcompenseren of ze gaan het uit de weg. Beide zijn uitingen van onbalans. Mensen met een incest-/verkrachting verleden gooien nogal eens het kind met het badwater weg. In hun angst voor seks gaan ze ook de het knuffelen en het liefkozen uit de weg, terwijl juist deze uitingen van Liefde zo gewenst zijn. En eigenlijk zijn ze niet bang voor seks maar voor het doelgerichte, het hiërarchische, het niet-gelijkwaardige en het liefdeloze ervan.

Tantristische intimiteit coaching leert je om te genieten van seksuele energie IN Metta-ji. Impotentie Veel therapievormen zijn gericht op de oorzaak der dingen, deze wordt gezien als fysiek of mentaal. Bij tantra is de oorzaak onbelangrijk. De intimiteit coaching leert je 2 dingen:

  • het geslachtsorgaan is maar een klein onderdeel van het lichaam. Je kan zeer van seksuele energie genieten en zelfs een orgasme beleven zonder aanraking van de geslachtorganen.
  • het uiteindelijk antwoord is altijd 'balans'. Als je inziet dat je heel goed kunt vrijen zonder erectie, dat vrijen zonder presteren kan, dan valt er een druk van je af en kom je in balans. je bent weer in staat te genieten en dit kan gaan leiden tot het opheffen van het probleem. Maar ook dit is weer geen doel..

Vaginisme

Pijn bij het vrijen, te strak, pijn/jeuk/afscheiding achteraf, het zijn allemaal tekenen van vrijen in onbalans. Tijdens het vrijen zijn er 3 balansen nodig. De balans van persoon A, de balans van persoon B en de balans tussen persoon A en B. Dit geschiedt in het voorspel en deze mag langer duren dan 10 minuten. "Hoe ontvankelijk ben jij in het dagelijks leven" is eenzelfde vraag als "hoe ontvankelijk ben je bij het vrijen".

Verschillende wensen bij het vrijen

Soms wil de één iets wat de ander niet wilt en andersom. Belangrijk is, waarom wil de ene dit en wil de andere dat juist niet?

Binnen de tantra kom je in de metta-ji, de balans waarin respect, gelijkwaardigheid en Liefde de toonzetters zijn. Vanuit die metta-ji is elke handeling goed mits de metta-ji in stand blijft. Vaak willen/kunnen/durven we dingen niet vanuit schaamte, angst en conditionering: "dat doet men niet", "dat is vies", "dat is raar". Op je kop staan in het park is ook raar, maar soms erg leuk. En soms doe je rare dingen en vind je ze leuk, maar gedaan vanuit vertrouwen en veiligheid past het. Metta-ji zorgt hiervoor. Zodoende durf je het experiment aan te gaan, buiten de kaders te treden, je grenzen op te zoeken. En als je de werkelijke grens gevonden hebt deze ook vanuit liefde en respect te (h)erkennen.

(Geen) orgasme

Verdiend dit onderwerp werkelijk zoveel aandacht? Je kan heerlijk vrijen zonder orgasme te krijgen. Het zegt niets over hoe prettig je het vrijen vond. Een orgasme is geen compliment voor de ander. Toch ervaren mannen (te vroeg of moeilijk/niet klaarkomen, meervoudig willen klaarkomen) en vrouwen (niet kunnen klaarkomen, andersoortig willen klaarkomen) problemen bij het orgasme. het antwoord is ook hier tweeledig:

  • fysiek: je kan bepaalde spieren, marmapunten en yogahoudingen trainen waardoor vrij gemakkelijk en snel resultaat geboekt wordt. Ontdek het lichaam en merk dat er vele punten zijn die allemaal een andere uitwerking hebben op de seksuele energie.
  • schaamte en conditionering zijn vaak veroorzakers van het niet kunnen klaarkomen omdat het willen er nog niet aan toe is...

homoseksualiteit

Eén van de grootste zonden binnen de seksualiteit is de homofilie. Niet het homo zijn is een zonde, maar de schaamte ervoor. In essentie is ieder mens bi-seksueel, hoe ieder mens dit ervaart en beleeft is verschillend. Seksualiteit is uiting geven aan je liefde en/of uiting geven aan je begeerte. De tantra richt zich voornamelijk op de liefde en laat deze leidend zijn aan de begeerte. Liefde kun je overal voor voelen en daar is niets fouts aan, waarom zou je je dan schamen voor je biseksuele gevoelens? Binnen een tantra sessie kun je, los van de leidende begeerte, observeren wat het is om door een persoon van het gelijke geslacht aangeraakt te worden.

Gehele lichaam

Veel problemen van seksuele aard komen voort doordat seks gerelateerd wordt aan slechts enkele onderdelen van het lichaam. Maar het lichaam kent meer dan alleen borsten en schaamstreek en elk onderdeel kan seksuele energie herbergen en vrijgeven. Het lichaam heeft vele erogene zones, meer dan alleen de geslachtorgaan en een G-spot. Ooit gehoord van de A- en U-spot en P-zone ? het zijn allemaal erogene zones welk over het lichaam lopen en zeer sensitief zijn. Breidt het liefdespel uit, ga ontdekken.

Saai

Als je 3, 12 of 23 jaar getrouwd bent dan kan seks met deze zelfde partner als saai ervaren worden. En als je altijd maar hetzelfde riedeltje afspeelt op dezelfde plaats in dezelfde volgorde dan is dat ook saai. De variatie ligt in de energie-uitwisseling welk je met elkaar hebt. Daar ligt zo enorm veel variatie en vanuit de metta-ji is er dan zo veel mogelijk. Een arm kan net zo seksueel gevoelig zijn als een borst of schaamstreek en een hartcontact van vele malen heftiger zijn dan een orgasme.

Ik ben nog een groentje

veel mensen denken dat ze te weinig ervaring of kunde hebben om fijn te kunnen vrijen. Fijn vrijen is niet afhankelijk van standjes en technieken. het gaat om het luisteren naar de energie van jezelf, de ander en tussen jullie samen. Natuurlijk is het mogelijk om technieken bij te leren, weten waar erogene zones lopen, hoe je opwinding kunt aanmaken op de buik of rug. Dat alles is te leren, maar weet dat dit je nog niet een betere minnaar maakt.

Etcetera...

En zo zijn er nog vele bijzondere aandachtspunten op te noemen.

Intimiteit coaching in de praktijk

Intimiteit coaching is níet met elkaar vrijen of seks hebben!

Intimiteit coaching is een onderdeel van swedana, de boeddhistische visie van het begeleiden van mensen. Swedana werkt sterk op datgene wat zich nú afspeelt. We kunnen niet werken aan je angst als op dit moment er geen angst is en het is zinloos deze angst op te roepen want dan wordt het kunstmatig. Hoewel bij de coacing ook gepraat wordt ligt de nadruk op het energetische werk. De blokkade is in de kern energetisch (emotioneel, conditioneringen, gevoelsmatig) en dan moet de begeleiding ook energetisch zijn. We werken daarom tijdens een sessie voornamelijk met meditatie, yoga en massage en hier kan de sauna bijkomen. Qua voeding en fysieke training wordt een extra coach ingeschakeld. De precieze invulling gaat altijd in samenspraak. Voor thuis krijg je meditatie, yoga en mindfulness oefeningen. Tussen de sessies zit soms enkele dagen tot maximaal 3 weken waarin je de oefeningen doet, ondertussen is er contact via mail of what's app.

Het is altijd moeilijk van tevoren te zeggen hoelang een traject duurt. Dit kan in principe 1 sessie zijn. Dat je al 20 jaar ergens me loopt wilt niet zeggen dat je heel veel sessies nodig hebt om het geheel in te zien en los te laten. Intimiteit coaching is überhaupt geen meer-jaren-traject, de oplossing ligt doorgaans veel dichterbij dan je denkt.

Intimiteit coaching is een traject van meerdere sessies en we maken tijdens de intake een programma waarin staat wat we gaan doen, hoe vaak en in hoeveel tijd, dit gaat dus altijd in samenspraak. Om je een beeld te geven hebben we pakketten gemaakt qua aantal sessies, tijdsduur en prijs. Deze pakketten kan je hier zien.

Waar?

Bij Dharma-Lotus in Breda kan je dit aanvragen.