Vedische massage

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Categorie indeling
Home
Massage
Massagetechnieken
Theosophia Practica - Gichtel.jpg

Massagetechnieken

21 Han posities
Bo technieken
Thaise vrouwen zit
Trillen, pulseren en wiegen
Tsji'n
Tsjie
Vedische massage
Volle blaas massage
XYTI
Zetten
Oil drop.svg

Een tantra massage of sweda massage is over het algemeen redelijk stevig, vooral op de rugzijde. Toch is er ook een zachte variant welk ook gebruik wordt, vaak in combinatie. De Vedische massage is een massage op de opperhuid. Het eerste deel van de massage gaat zonder olie, het tweede deel met (veel) olie. Door de opperhuid zeer licht te masseren zal dit een reactie geven op de onderliggende spieren, gewrichten en chakra's.

Achtergrond van de vedische massage

De huid is ons grootste orgaan en met de vedische massage proberen we alleen de huid te stimuleren zonder de daaronder liggende spieren, gewrichten of chakra's aan te raken. Vandaar dat deze massage vederlicht is. De huid wordt nog wel eens onderschat. Toch is de invloed van de huid op de daaronder liggende spieren, gewrichten en chakra's zeer groot. Juist door een reactie te creëren van de huid (zoals kippenvel of schokjes) heeft deze reactie op zijn beurt weer een reactie op die spieren, gewrichten en chakra's. Deze massage is bijvoorbeeld zeer geschikt voor mensen die een directe massage op de spieren, gewrichten of chakra's om wat voor reden dan ook niet kunnen verdragen.

Wat doet deze massage

De massage begint op de droge huid, dus zonder toepassing van olie. middels veertjes, doekjes en de toppen van de vingers wordt de huid of de haartjes op de huid aangeraakt. Het lichaam moet hieraan wennen en zal voor ongeveer 5 á 10 minuten reageren middels schokjes, kippenvel, tintelingen, etc.. Als het lichaam zich heeft aangepast en gewend is geraakt door deze aanraking wordt de olie over het lichaam gegoten. Dit kan warme of koude olie zijn (wordt van tevoren doorsproken). Vervolgens wordt in deze olie gemasseerd, wederom op een hele zachte en lichte manier. Wanneer deze massage Deze massage kan zeer effectief zijn bij mensen met huidproblemen, overgevoelige huid maar ook bij MS, ME en (andere) chronische aandoeningen. Mensen met reuma waarbij massage op de spieren pijnlijk is of het gevaar oplevert dat de ontstekingen zich verspreiden kunnen wel de Vedische massage aangaan. Daarnaast mag je ook gewoon genieten van een massage wat bestaat uit zeer lichte aanraking.

Toegepaste technieken

De massage vindt naar keuze zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde plaats op de romp, gezicht, armen en handen. Zoals gezegd wordt er veel olie gebruikt. Dit is een basisolie met daarin een mengsel van etherische olie. Van te voren spreken we door welk mengsel gebruikt gaat worden omdat elk mengsel een andere uitwerking heeft op het lichaam. De massage vindt plaats met de vingertoppen, handpalm en met toebehoren zoals veertjes, doekjes, etc..