Drievoudige verwarmer

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
drie-voudige verwarmer meridiaan
Categorie indeling
Home
Energetisch lichaam
De meridianen
Yinwei (Yin Link) channel, C17-18 Chinese book art Wellcome L0039982.jpg
Meridianen
de belangrijkste meridianen
long meridiaan
dikke darm meridiaan
dunne darm meridiaan
maag meridiaan
milt meridiaan
hart meridiaan
blaas meridiaan
nier meridiaan
Hartconstrictor meridiaan
Drievoudige verwarmer
galblaas meridiaan
lever meridiaan
Muladhara.png

In de Acupunctuur kennen we een systeem die de Chinezen beschrijven als het Drievoudige-Verwarmer systeem. Het woord zegt het al: het bestaat uit drie delen;

  • de ademhalingssysteem
  • het gedeelte dat de milt, maag, pancreas en galblaas bevat
  • en het onderste gedeelte dat de nieren, blaas, dikke darm en dunne darm bevat.

Ligging

De drievoudige-verwarmer meridiaan begint aan de nagelrand van de 4de vinger, loop dan over de handrug naar het midden van de pols, over de onderarm, naar de achterkant van de elleboog, via de bovenarm naar de achterkant van de schouder, naar de nek, dan onder de oorlel, achter langs het oor, naar de wenkbrauwen en eindigt aan de voorkant van het oor. Op deze meridiaan liggen 22 punten.

de bovenste verwarmer

Het bovenste deel van de drievoudige verwarmer zorgt zoals eerder gezegd voor de longen en het ademhalingsysteem. De energie die daar gevormd wordt uit de lucht wordt door het hele lichaam gestuurd en moet het gehele lichaam verzorgen. Elke cel krijgt verse en gezonde zuurstof via het bloed.

de middelste verwarmer

De middelste deel van de drievoudige-verwarmer onttrekt de energie vanuit het voedsel en maakt daarmee de voedende energie, de bouwstoffen voor het lichaam. Vaak vragen de mensen een vitamine of een drankje voor "forsa" (kracht); dit is heel vaak niet eens nodig want als deze persoon gezonder en beter zou eten, zou zijn of haar lichaam voldoende bouwstoffen uit de voeding kunnen halen om het lichaam in goede gezondheid te houden.

de onderste verwarmer

Het onderste deel van de drievoudige-verwarmer heeft de functie om de zuivere, bruikbare stoffen te scheiden van de onzuivere, onbruikbare stoffen. De onbruikbare, onzuivere producten worden uitgescheiden via de organen van het onderste deel van de drievoudige verwarmer.

Fysieke klachten

De energie van de drievoudige-verwarmer is tevens verantwoordelijk voor meerdere functies. Het reguleert de temperatuur van het lichaam, verzorgt het metabolisme (stofwisseling), heeft een belangrijke invloed op de bloedvorming, zorgt voor de eliminatie van afvalstoffen en heeft invloed op de energie verkregen uit de voeding.

De belangrijkste symptomen die met deze energie te maken hebben zijn: pijn in het verloop van de meridiaan, doofheid, oorsuizen, pijnlijke keel, onvermogen tot urineren, opgezette buik, teveel transpireren, slechte aanpassing aan weersveranderingen, epilepsie, gezwollen wangen, en pijn aan de slapen. Behandeling van aandoening van de Drievoudige Verwarmer energie is het beste te behandelen via de voeding. Natuurlijk bestaan er enkele kruiden die heel goed kunnen helpen bij spijsverteringsstoornissen. De acupunctuur kan ook heel goed helpen bij energiestoornissen van deze energie, door de geschikte punten te prikken.

Psychische klachten

De psychische kant van deze energie is te zien in het karakter. De drievoudige-verwarmer energie verzorgt de manier waarop iemand overkomt; de uitwendige karakterstructuur. Deze energie is gemakkelijk te beïnvloeden bij aanpassingsmoeilijkheden of bij veranderlijke klimatologische omstandigheden. Zo is je gemoedstoestand anders op de eerste dag van je nieuwe baan; zenuwachtig, niet kunnen eten, etc. Ook het weer heeft een sterke invloed op ons.